Farnborough 2012: Въоръжена модификация на C-27J

Pan.bg 11 юли 2012 | 17:04 views (2099) commentaries(0)
img В специален брифинг във вътрешността на кабината на C-27J CSX62127 Alenia Aermacchi разкри пред медиите повече детайли за въоръжената версия на Spartan. На първо място „М ini-Spectre” е първият от серията нови високоспециализирани модификации на основа транспортния C-27J: ISR (Разузнаване и наблюдение), за наблюдение на границите, както и за ДРЛОиУ. И разбира се за огнева поддръжка от въздуха, обозначена като MC-27J. Той е снабден с 30 мм оръдие GAU-2, монтирано в 900-килограмов контейнер, който може да инсталира на самолета за 4 часа. Оръдието е избрано за добрите му характеристики и за това, че широко е използвано на редица американски платформи.
MC-27J е в първоначална фаза на разработване. Летателните изпитания са планирани за следдващата есен, като реалните стрелби ще се извършат в САЩ. През втората фаза ще се интегрира оптико-електронна система за управление на въоръжението, както и различни видове образци оръжия.
Програмата MC-27J не е свързана с тази на C-27J Praetorian, започната през 2011 от италианските ВВС, предвиждаща създаването на специална модификация на Spartan, оборудван с електро-оптични и ИЧ системи, както и система за радио-техническо разузнаване.




loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker