Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/MIG21%7E0.jpg" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Предлагат МиГ-21 за паметник в Плевен по случай 100-годишнината на българската военна авиация

Pan.bg 03 сеп 2012 | 08:09 views (2586) commentaries(3)
image" alt="img" /> Самолет "МиГ-21" става паметник

Ирена Николова

http://www.trud.bg

Изтребител "МиГ-21" да бъде превърнат в монумент в чест на 100-годишнината на българската военна авиация, предлагат запасни офицери от военно-въздушните сили от Плевен, обединени в клуб "Авиация". Идеята им самолетът да бъде разположен на кръстовище на ул. "Българска авиация" в посока град Долна Митрополия ще бъде разглеждана на сесия на общинския съвет след броени дни.

Самолетът, който запасните военни предлагат да стане паметник, е бил на летище "Каменец". Спрян е от летене и в момента се съхранява в Долна Митрополия, каза за "Труд" о.з. полк. Йонко Пътев. От "МиГ"-а е свален двигателят, за да бъде олекотена конструкцията. "Имаше идея да бъде монтиран за паметник още през 1995г за 50-годишния юбилей на Висшето военно-въздушно училище в Долна Митрополия", спомни си Пътев.
Не е ясно обаче кой ще финансира начинанието, дори и местните старейшини да го одобрят. За изграждането на постамента, стоманената колона и монтажа на самолета върху фундамента са нужни 15 хиляди лева.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Патриот 03 сеп 2012, 12:19
   
  0
   
  0

  Поредния съсипан самолет: ИЗОБЩО НЕ ГО СЛАГАЙТЕ след като не в ПОЛЕТНО СЪСТОЯНИЕ. Унищожихте всичко!!!!!!!!!!! Няма един читав самолет в тази държава от всичко остава само ламарини, които после ще нарежете за скрап! Тази държава не заслужава да има авиация. Тя за това и НЯМА авиация. В америка и самолят ана лбратята Райт, ако го бутнешу ще запали и ще излети. Тук от самолетите остават само ИЗКОРМЕНИ, ИЗТЪРБУШЕНИ ламарини. БЕЗОБРАЗИЕ!!!!!!!!!!!! Авиационния МУЗЕЙ е един двор пълен със СКРАП и НИЩО ПОВЕЧЕ!!! Гади ми се от тези "ПАМЕТНИЦИ" защото това са паметници на разсипията и простащината.

 2. #2
  МиГ-21 03 сеп 2012, 15:27
   
  0
   
  0

  "Не е ясно обаче кой ще финансира начинанието, дори и местните старейшини да го одобрят."
  Какво означава това?
  Да не би да сме в родово-общинния строй?
  Аз предлагам да така да се организират нещата, че в България и по-скоро в авиационния музей в Крумово да има и се поддържат летящи машини от всички видове летели до сега в небето на България.
  Тогава можем да се гордеем. Подкрепям напълно Патриот, но за разлика от него на мене ми се плаче.

 3. #3
  р-к Кольо 05 сеп 2012, 20:47
   
  0
   
  0

  Патриота е напълно прав и се изявява като истински патриот, за жалост това е положението. Като гледах възстановеното АРАДО и снимките преди да стане на парцали ми се реве. Не ме разбирайте погрешно не критикувам момчетата, които направиха всичко по силите си за да го оправят. Критикувам персонално Соня Пенкова и Аню Ньойски, които позволяват експоатите в Крумово да се съсипят а после оревават орталъка да им се окаже помощ за възстановяването, след което едни добри момчета, авиофенове и преди всичко патриоти вместо да ходят в Крумово и да се радват на експонатите, трябва да ходят там за да ги реставрират, до някакво що годе прилично ниво на външен вид. Но това не са истински експонати във военен музей, а нещо като експонати, защото нито летят нито са автентични (след сериозните козметични ремонти), нито са ценни по причините които изброих. Г-н Борисов, не искаме зала за изложения както е в музеите на шенгенското пространство и изпадналата в тежка финансова криза Еврозона, а поне един навес за Крумово, който ще струва колкото 500 м. магистрала.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker