Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/MIG21%7E0.jpg" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Предлагат МиГ-21 за паметник в Плевен по случай 100-годишнината на българската военна авиация

Pan.bg 03 сеп 2012 | 08:09 views (2649) commentaries(3)
image" alt="img" /> Самолет "МиГ-21" става паметник

Ирена Николова

http://www.trud.bg

Изтребител "МиГ-21" да бъде превърнат в монумент в чест на 100-годишнината на българската военна авиация, предлагат запасни офицери от военно-въздушните сили от Плевен, обединени в клуб "Авиация". Идеята им самолетът да бъде разположен на кръстовище на ул. "Българска авиация" в посока град Долна Митрополия ще бъде разглеждана на сесия на общинския съвет след броени дни.

Самолетът, който запасните военни предлагат да стане паметник, е бил на летище "Каменец". Спрян е от летене и в момента се съхранява в Долна Митрополия, каза за "Труд" о.з. полк. Йонко Пътев. От "МиГ"-а е свален двигателят, за да бъде олекотена конструкцията. "Имаше идея да бъде монтиран за паметник още през 1995г за 50-годишния юбилей на Висшето военно-въздушно училище в Долна Митрополия", спомни си Пътев.
Не е ясно обаче кой ще финансира начинанието, дори и местните старейшини да го одобрят. За изграждането на постамента, стоманената колона и монтажа на самолета върху фундамента са нужни 15 хиляди лева.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Патриот 03 сеп 2012, 12:19
   
  0
   
  0

  Поредния съсипан самолет: ИЗОБЩО НЕ ГО СЛАГАЙТЕ след като не в ПОЛЕТНО СЪСТОЯНИЕ. Унищожихте всичко!!!!!!!!!!! Няма един читав самолет в тази държава от всичко остава само ламарини, които после ще нарежете за скрап! Тази държава не заслужава да има авиация. Тя за това и НЯМА авиация. В америка и самолят ана лбратята Райт, ако го бутнешу ще запали и ще излети. Тук от самолетите остават само ИЗКОРМЕНИ, ИЗТЪРБУШЕНИ ламарини. БЕЗОБРАЗИЕ!!!!!!!!!!!! Авиационния МУЗЕЙ е един двор пълен със СКРАП и НИЩО ПОВЕЧЕ!!! Гади ми се от тези "ПАМЕТНИЦИ" защото това са паметници на разсипията и простащината.

 2. #2
  МиГ-21 03 сеп 2012, 15:27
   
  0
   
  0

  "Не е ясно обаче кой ще финансира начинанието, дори и местните старейшини да го одобрят."
  Какво означава това?
  Да не би да сме в родово-общинния строй?
  Аз предлагам да така да се организират нещата, че в България и по-скоро в авиационния музей в Крумово да има и се поддържат летящи машини от всички видове летели до сега в небето на България.
  Тогава можем да се гордеем. Подкрепям напълно Патриот, но за разлика от него на мене ми се плаче.

 3. #3
  р-к Кольо 05 сеп 2012, 20:47
   
  0
   
  0

  Патриота е напълно прав и се изявява като истински патриот, за жалост това е положението. Като гледах възстановеното АРАДО и снимките преди да стане на парцали ми се реве. Не ме разбирайте погрешно не критикувам момчетата, които направиха всичко по силите си за да го оправят. Критикувам персонално Соня Пенкова и Аню Ньойски, които позволяват експоатите в Крумово да се съсипят а после оревават орталъка да им се окаже помощ за възстановяването, след което едни добри момчета, авиофенове и преди всичко патриоти вместо да ходят в Крумово и да се радват на експонатите, трябва да ходят там за да ги реставрират, до някакво що годе прилично ниво на външен вид. Но това не са истински експонати във военен музей, а нещо като експонати, защото нито летят нито са автентични (след сериозните козметични ремонти), нито са ценни по причините които изброих. Г-н Борисов, не искаме зала за изложения както е в музеите на шенгенското пространство и изпадналата в тежка финансова криза Еврозона, а поне един навес за Крумово, който ще струва колкото 500 м. магистрала.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker