ФОТООКО: БЪЛГАРСКИТЕ ПИЛОТИ СЪС СУ-25 И РОДНОТО ЗНАМЕ ОТКРИХА АВИОБАЗА БЕЗМЕР!

Pan.bg 27 мар 2016 | 14:23 views (5186) commentaries(12)
img СНИМКИ - НИКОЛАЙ ДИМОВ, СП.КЛУБ КРИЛЕ

Министърът на отбраната Николай Ненчев: Всяка една нова инфраструктура е възможност за развитие на икономическия потенциал на страната

„Днес празникът е за пилотите, механиците, за всички военнослужещи и цивилни служители от ВВС, защото само добрата инфраструктура и модерната техника могат да дадат сигурност на хората, посветили живота си на българската военна авиация“. С тези думи министърът на отбраната Николай Ненчев откри днес, 27 март, новата модернизирана писта в базата за предно разполагане – Безмер. На откриването присъства министър-председателят на Република България Бойко Борисов, който връчи на командира на авиобазата полковник Валентин Иванов сертификатите за използването на модернизираните обекти. Той отбеляза, че с увеличаването на приходите, правителството ще дава нови възможности за модернизиране и развитие на армията.

В своето обръщение към личния състав на авиобазата за предно разполагане Безмер министър Ненчев подчерта, че от днес летището придобива пълна оперативна способност по стандартите на НАТО за разполагане на стратегическа транспортна авиация. „Всяка една нова инфраструктура е път и възможност за развитие на икономическия потенциал на страната и за създаването на нови работни места за младите хора в региона“, посочи министърът на отбраната. Той благодари на съюзниците от НАТО за финансовата подкрепа, с която стана възможна реализацията на проектите за модернизация на авиобаза Безмер.

Проектите за „Удължаване и модернизация на писта за излитане и кацане", „Осигуряване на местостоянка за стратегически и тактически транспортни самолети" и „Осигуряване на карго терминал" в авиобаза Безмер са реализирани по Програмата на НАТО за инвестиции в сигурността (NSIP) в периода 2014 - 2016 г. В тях са вложени близо 62 364 925 лева (без ДДС), от които над 7 387 000 лева по програми на Министерството на отбраната и 54 977 923 лева - от общите фондове на НАТО по Програмата на НАТО за инвестиции в сигурността (NSIP).

Авиобаза Безмер, която е със 65-годишна история, вече разполага с писта, с дължина 3 000 м (преди е била 2 500 м) като в двата й края са направени места за обръщане с дължина 150 м. Широчината на пистата е 60 м., с две странични ивици за безопасност. Изградени са две местостоянки за самолети тип С-5 и С-130, с обща площ 133 150 м2 бетонова настилка, които са свързани с пистата посредством новоизградени пътеки за рулиране. Изградени са още карго терминал, с площ 11 800 м2 бетонова настилка и мостово съоръжение.

Днес в авиобазата се пребазираха първите самолети Су – 25. Водачът на ударната група майор Люцканчев докладва, че навигационната система работи перфектно, а новите светлинни системи дават възможности за успешно приземяване и в лоши метеорологични условия.

С направените подобрения летище Безмер ще бъде на разположение и на гражданската авиация при аварийни полети и при полети в лоши метеорологични условия.

На церемонията днес в авиобаза Безмер присъстваха още министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, заместник-командващият на Съвместното командване на силите генерал-майор Златко Златев, командирът на ВВС генерал-майор Румен Радев, висши офицери от Българската армия, представители на местната изпълнителна власт, ветерани от ВВС.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 12

 1. #1
  ВВС 27 мар 2016, 15:44
   
  9
   
  6

  Пистата е широка 60 м а размах на крилете на C-5 Галакси 67,89 m - новото си е хубаво но изградено от БГ фирма в блатистото безмерско поле пак ще има рекламации.

 2. #2
  BFY 27 мар 2016, 16:36
   
  22
   
  11

  Жалко, че на тази нова писта, сега няма как да се развее българското национално знаме и от пилотска кабина на Су-35...

 3. #3
  EnchoDobrev 27 мар 2016, 17:00
   
  5
   
  7

  Честито за приодбивката! Очевидна е и тясната връзка между летец и продоволственик, това е добре - здравословно е!

 4. #4
  Итс 27 мар 2016, 17:19
   
  12
   
  2

  До #2 Е за сметка на това скоро може да се развее американското знаме от кабината на някой С! А наистина Люци е напълнял ама дано си е останал същия пич какъвто беше по мое време! Да им е честита на колегите новата придобивка и да си я ползват дълго време пък дано им пратят и някой друг човек че като гледам снимките военните са по-малко от цивилните!

 5. #5
  Analiz 27 мар 2016, 17:20
   
  4
   
  2

  Коментарът е цензуриран, заради обиди /нецензурни изрази/ груб тон/ разпространяване на неверни твърдения/ не е по темата. Admin

 6. #6
  Н.Еремиев 27 мар 2016, 17:50
   
  3
   
  5

  До Analiz.
  Голям самолет се управлява от голям пилот. Ако е хърбав как ще издържа на претоварването? Но ти едва ли знаеш какво е това.

 7. #7
  AIR 27 мар 2016, 18:30
   
  13
   
  9

  Днес профучава Су , скоро нови Грипени и/или Юрофайтъри от БВВС - дай боже

 8. #8
  TRENIN 27 мар 2016, 21:41
   
  7
   
  5

  Безмер вече в главите на русските оперативно-тактически ракети

 9. #9
  Резачката 27 мар 2016, 23:59
   
  5
   
  1

  Предпоследната снимка показва колко напрегната ще е надпреварата по рязане на лентички. Надпреварата ще е ожесточена, а Тиквата има много силна конкуренция - трима военни и един перукан. Пак на тази снимка се вижда и едно лице, което отдавна трябва да е в затвора, но явно е от любимците на Тиквана - Аню някой си.

 10. #10
  игсперт 28 мар 2016, 16:06
   
  5
   
  0

  Ние нямаме ни самолети, ни авиация, небето си го дадохме да го охраняват чужденци, а защо строим нови писти. И защо непременно на тях трябва да могат да кацат тежки американски самолети. Кравешките момчета превърнаха полигон Ново село в тяхна територия скоро българската войска трябва да искат разрешение ако реши да се отбие там. Безмер няма ли да бъде следващата точка от този план. А кое ще е следващото след Безмер. Графа ли или кое. Или в резюме казано всичко това, като оставим настрана гръмките фрази, разветите байряци, отрязаните лентички и помпозните речи, които, естествено са само за глупаците, нещата дали не изглеждат така - трябваше им това летище и търсеха едни балъци да им го направят без пари и да им го харижат. Те знаят от личен опит, че е много лесно у нас да намерят балъци, защото вече са го проиграли и ето - техният нюх не ги лъже - балъците им направиха летище, а сега се тупат по гърдите, /балъците, разбира се/, горди от себе си и от свършената от тях работа. Сега остава само тихомълком да си приберат летището и да кажат "Майната ви, глупаци", защото хамериканците не знаят думата "благодаря" или поне на хора като нас - второ качество няма да я кажат. Ще я кажат на някой, пред когото треперят, а не когото презират.

 11. #11
  Trez 28 мар 2016, 21:41
   
  1
   
  0

  Shto pokazvate drebnija da go povdigne njakoi che ne vigda A kagete tova li e liceto na Amrmijata Mishka

 12. #12
  ИЗТРЕБИТЕЛ 30 ное 2016, 22:34
   
  0
   
  0

  НА СЛАБИ АВИАТОРИ ДЪЛГА ПИСТА > ТОВА ИМ ТРЯБВА НА БРАТЯТА АМЕРИКАНЦИ ХА ХА

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker