СНИМКИ: Воини от Зенитно-ракетната база помагат на бедстващата област Добрич

Pan.bg 11 яну 2017 | 11:01 views (12036) commentaries(7)
img
ПР НА ВВС

Военнослужещи от Зенитния полигон на ВВС – Шабла, влизащ в състава на Първа Зенитно-ракетна база, вече няколко дни оказват денонощна дейност в помощ на населението от затрупаната от снега област Добрич.

Модулното формирование за овладяване и преодоляване на последствията от бедствия в зимни условия (ФОППБ) от Зенитния полигон е задействано на 7 януари. В 17:00 ч верижна машина МТ-ЛБ с механик-водач редник Димитър Димов Казанлийски, дублиращ водач – ефрейтор Добромир Манолов Данаилов и ръководителя на ФОППБ – майор Цонко Цонков пристъпват към действие. Военнослужещите извозват екипи на електроразпределителното дружество “ЕНЕРГО ПРО” за отстраняване на аварии по електропреносната мрежа в община Генерал Тошево, област Добрич. Машината изминава 90 км, от които 30 км под електропроводите по нивите по маршрут гр. Шабла – с. Захари Стояново, с. Бежаново, с. Александър Стамболийски, с. Спасово и обратно за отстраняване на авариите. Операцията продължава до 02:00 часа на 8 януари.

От сутринта на 8 януари роторен снегорин с водач ефрейтор Венелин Димитров Дженков и старши - старшина Младен Георгиев Йорданов пробива път между селата Захари Стояново и Бежаново. Почистено е трасе с дължина 12,5 км, а машината изминава 56 км.

От сутринта до 24:00 ч. на 9 януари роторен снегорин с водач ефрейтор Добромир Манолов Данаилов и старши офицерски кандидат Венцислав Илиев Георгиев пробива път до селата Бежаново, Спасово и с. Рогозина. Почистени са 14 км пътна мрежа, а машината изминава 84 км.

Днес, 10 януари. продължава работата на роторния снегорин с водач редник Димитър Димов Казанлийски и старши и старши – старши сержант Евгени Ванев Стоицев по направление с. Спасово – с. Сърнено – с. Великово.

Действията на екипажите се ръководят лично от командира на Зенитния полигон - Шабла майор Цонко Цонков.

Разчистването на общинската пътна мрежа в област Добрич продължават и в момента. Предвид прогнозите за нови снежни бури в региона пред идните дни се очаква воините от Зенитен полигон Шабла да продължат изпълнението на мисията си в помощ на местното население.РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


СНИМКИ: Воини от Зенитно-ракетната база помагат на бедстващата област Добрич

ПРЕДИШНА СНИМКА 7/10 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  Задължителни полета* 11 яну 2017, 11:43
   
  1
   
  0

  "Оказват денонощна дейсност"!?!

  Това бойко Борисов ли го е писал?!?

 2. #2
  Teraflop 11 яну 2017, 16:31
   
  2
   
  1

  Войни,а не воини се пише.Бравосъ на зенитчиците!!!!!!!

 3. #3
  Colon 11 яну 2017, 17:02
   
  4
   
  0

  Добре, че е войската!
  Но дано воините ни не влизат в други войни, освен с природата :)) Точен си е правописа - справка чичко Гугъл ;)

 4. #4
  ROAD 11 яну 2017, 22:23
   
  5
   
  0

  Отговор на коментар: #2

  Бравос, ама с бравос потупват кучетата. Това формирование след като е свършило работата на фирми приближени до властта, които са си прибрали парите без да свършат нищо, няма ли да получи някаква финансова отплата? Защото всички знаем каква мизерия е на полигона в Шабла и как се мизерства по време на ТУБС всяко лято. Поне спалните помещения да оправят за да не се излагат пред украинците това лято (не че ще ги пусне някой да видят каква е мизерия), а в същото време посерковците от ВВС да се разкарват с гривнички от олинклизив и да нощуват на Русалка милите ми гейчета.
  Ти като бивш кадър от ВВС си наясно за какво става въпрос.

 5. #5
  Teraflop 12 яну 2017, 10:02
   
  1
   
  0

  Ти чичко ти Гугъл го за..е...би.Как пишеш думичките: война,войник,войници,войнствен? Та думичката "войн" е кратката форма на думичката "войник" и е идеща от там. А в Гугъл...... някой съвременен "знайко" го е написал.

 6. #6
  Colon 12 яну 2017, 10:20
   
  0
   
  0

  Ти за...е..би всезнайството си и отвори Правописния речник на българския език (има го и в нета) и тогава говори... Бил си военен, разбирам, я се сети какво беше заглавието на сп. Български воИн или виж в Гугъл, там му има снимки... :)

 7. #7
  Preslav 13 яну 2017, 09:25
   
  1
   
  0

  Терафлоп... и двете са приети. Питай някой професор в СУ, аз го сторих.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker