МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА НЕ Е СКЛЮЧВАЛО ДОГОВОР С РСК „МИГ“ ЗА РЕМОНТ НА БЪЛГАРСКИ САМОЛЕТИ МИГ-29

Pan.bg 16 фев 2017 | 10:38 views (1308) commentaries(0)
img Дата на публикация: 16 февраля 2017, 08:30
bgr.news-front.info

Във връзка с разпространена информация в медиите днес, 15 февруари, за това, че България е подписала в края на миналата година договори с руската самолетостроителна корпорация „МиГ“ за ремонт на свои изтребители уточняваме:
В края на 2016 г. Министерството на отбраната не е подписвало договор с руската самолетостроителна корпорация „МиГ“ за ремонт на български самолети МиГ-29, които са на въоръжение във Военновъздушните ни сили.

Припомняме, че през 2016 г. в Министерството на отбраната са проведени процедури по Закона за обществените поръчки (ЗОП), на основание на които са сключени три договора, касаещи експлоатацията на самолети МиГ-29. Това са: договор за „Извършване на доставка на двигатели РД-33, сер. 2, за самолет МиГ-29”; договор за „Извършване на доставка на кутии на самолетните агрегати КСА-2 от комплектацията на самолети МиГ-29” и договор за „Извършване на доставка на резервни части и консумативи за самолети МиГ-29”. Изпълнител на първите два договора за доставка на двигатели РД-33, сер. 2 и кутии на самолетните агрегати КСА-2 за самолет МиГ-29 е българската фирма „Авиостарт“ ООД, а изпълнител на третия договор за доставка на резервни части и консумативи за самолети МиГ-29 е украинската фирма „Укринмаш“.
Документацията за обществените поръчки, както и копия на самите договори, сключени след проведените процедури по ЗОП, са публикувани на интернет страницата на Министерството на отбраната в раздела „Профил на купувача“ на адрес: http://pp.mod.bg.
Информацията е на Министерството на отбраната на България
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker