РУСИЯ ПОКАЗА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА НАЙ-ДОБРИЯ ИЗТРЕБИТЕЛ В СВЕТА СУ-35!!! (ВИДЕО)

Pan.bg 16 фев 2017 | 13:02 views (9662) commentaries(6)
img Руското министерство на отбраната разпространи любопитно видео на своята гордост – изтребителят “Су-35”.

Свръхманевреният реактивен многоцелеви изтребител от 4++ поколение се обозначава като “Су-35БМ”, което идва от заводското му наименование Т-10БМ, но серийните самолети, предназначени за Военновъздушните сили на Русия, се обозначават като “Су-35С”.

Максималната скорост на машината е 2 400 km/h, а максималният таван на полет – 20 000 метра.

Самолетът може да прелети 3 600 km без дозареждане. С допълнителен горивен резервоар, далечината на полет може да се увеличи с още 900 km.

rusofili.bg

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  Чукчата 17 фев 2017, 08:22
   
  1
   
  13

  Най-добрия в света ще стане кога цъфнат налъмите ! Су-27 с малко модификации , какво му е доброто . Всеки Ф-15Д, Е, СЕ и т.н. Ще му стъжни живота както винаги са правили с руските изтребители . Дори няма да споменавам Ф-22 ,че там това хвърчило дори няма да знае че вече е свалено !
  Но какво да се прави като руснаците още си мислят , че са във първата световна и битките се водят на визуален контакт .
  Да си правят кобрата на Пугачов , по авиошоута да се радват морзилките . При битка , то се вижда от 50 години кой доминират .
  Жалко за пилотите че са в губещите руски машини !

 2. #2
  ЛГ 17 фев 2017, 10:08
   
  10
   
  1

  Отговор на коментар: #1

  Винаги ми е било чудно, как един изтребител като F-22 летящ в "стелт" режим, би осъществил прихват на противников самолет без да ползва РЛС. И дали, ако РЛС-а е пуснат, невидимостта му вече я няма.

  Стелт технологията не е някаква панацея и не следва да се залага само на нея. F-4, един революционен за времето си самолет в началото е бил без оръдие, заради надценяването на определени технологии. Във Виетнам, доста по-ниско технологични изтребители са дали сериозен отпор на "Фантома". И тогава е имало период в който се смятало че БВБ е вече история, но реалността се оказва друга. F-16 е рожба именно на осъзната истина, че понякога се налага да си оцапаш и ръцете.

 3. #3
  Чукчата 17 фев 2017, 12:22
   
  0
   
  5

  Така е , но погледни войната Иран-Ирак . Там 90% от свалените изтребители са с аим 120 . Иранците просто доминираха с ф 14 , близки срещи почти не са се случвали . После пустинна буря още повече показа , че близкия бой вече почти няма роля ! Ф 15 помля цялата авиация за 10 дена , останалото се спаси с бяг към Иран ! Сърбия също сипатти с това , Миг 29 не успяха дори да разберат кога са свалени . Всички загуби на западните държави в тези войни , дойдоха от ПВО . Не и от вражеската авиация

 4. #4
  fox81 17 фев 2017, 12:42
   
  5
   
  0

  Чукча, сърбите не разбраха какво се случва, защото краварите имаха Ауакс, но какво ти пиша, надали ще разбереш. С Ауакс и сърбите щяха да ги начупят, но нейсе.

 5. #5
  ЛГ 17 фев 2017, 14:26
   
  4
   
  0

  По време на войната Иран-Ирак, все още не е имало AIM-120, може би става дума за AIM-54 или AIM-7? А и разликите там са големи. Иранците са наследници на персите и са една от най-силните държави в региона, докато иракчаните са основно арабски племена обединени в една държава. Дезартьорство при тях е характерно за всички конфликти в които са участвали.
  Югославия е друг случай. Слаба държава, с остаряла и нуждаеща се от ремонт авиациона техника, беше буквално залята от превъзхождаща я по численост натовска авиация. E-3 изигра много важна роля там и все пак сърбите се биха достойно. Голяма част от МиГ-29 там дори не излетяха, просто не бяха технически изправни заради ембаргото което им беше наложено преди войната.
  И F-22А и F-35A/B/C разполагат с ОЛС, а F-22A който е проектиран като самолет за завоюване на въздушно превъзходство има дори двигатели с УВТ, което би му послужило, най-вече при БВБ.
  При съвременнето развитие на средствата за РЕБ, е напълно възможно насочването от АУАКС да не може да се реализира и тука идва вече ролята на ОЛС, но това е в случаите когато конфликта се води от равностойни противници. Иначе, ако някой ще бомби арабска държава с население живеещо в шатри и авиация от стари съветски самолети от които само 1/3 лети с модерни F-15E и насочвани от E-3, резултата е ясен още преди да се вдигнат самолетите.

 6. #6
  bongo82 17 фев 2017, 20:43
   
  0
   
  0

  Кой каза, че в "Ирано-Иракската война" НЕ е имало БВБ? Глупости! https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Iranian_aerial_victories_during_the_Iran%E2%80%93Iraq_war След като видите ТОВА, макар и в УИКИ да са доста различни от реалните победи, то СЪС сигурност има СВАЛЕНИ машини с AIM-9J/P, MagicP.550 и M-61A1 "Vulcan"! Ако изключим AIM-9P-5, която е ВСЕРАКУРСНА (сваля под ВСЯКАКЪВ ъгъл- в предна и задна полусфера, отгоре, отдолу и в страни), то останалите имат ЛИМИТ и АТАКУВАТ САМО от зад! Следователно е ИМАЛО много свалени машини, с ракети за МАНЕВРЕН близък въздушен бой! Освен това F-14A "Tomcat" е ДОСТАТЪЧНО маневрен, НЕ е Миг-25 или Миг-31 (повече е от Mirage F-1, Миг-21 и Миг-23), ЗА ДА СЕ СПРАВИ с този проблем!!!! Освен ТОВА най-ИЗВЕСТНИЯТ случай в тази война е СВАЛЯНЕТО на Миг-25 от F-5E в "dogfight" !!! "Tiger"-ът е МНОГО повратлив и НЕ е никакъв проблем ДА напляска ВСИЧКИте си опоненти по онова време, освен ТАКТИЧЕСКИТЕ му "батковци" от четвърто поколение.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker