Най-добрият летищен терминал в света се намира в Мюнхен. Летище Мюнхен и Lufthansa отличени с престижна награда

Pan.bg 20 мар 2017 | 11:30 views (883) commentaries(5)
img Мюнхен, 15 март 2017 г.
lufthansa.de

Летище Мюнхен и Lufthansa получиха едно изключително престижно отличие на годишните световните награди в сферата на авиацията World Airports Award 2017, връчвани от базирания в Лондон институт Skytrax. Терминал 2 на Летище Мюнхен беше обявен за най-добрия терминал в света. Класацията е въз основа на проучване сред 14 милиона пътници от цял свят. Терминал 2, който отвори врати през 2003 г., вече включва и новото сателитно съоръжение, влязло в експлоатация през април миналата година. Завършването на проекта за разширение увеличи капацитета на Терминал 2 от 11 на 36 милиона пътници годишно. Новата сграда разполага с 27 ръкава за отвеждане, които предоставят на пътниците директен достъп до самолетите, без да е необходим автобусен трансфер. Терминал 2 се управлява съвместно от Летище Мюнхен и Lufthansa в партньорство 60:40.
Терминал 2 е основната база в Мюнхен на Lufthansa, партньорските ѝ авиокомпании и Star Alliance. „Развълнуван съм, че заедно с летището спечелихме това страхотно признание. Похвалите от страна на нашите клиенти са най-големият комплимент, който можем да получим. Терминал 2 предлага на своите гости отличен пътнически комфорт и резултатите сочат, че пътниците ни също смятат така. Но подобен терминал би могъл да съществува единствено благодарение на служителите, които правят ежедневното предоставяне на най-висок клас услуги възможно“, коментира изпълнителният директор на хъба на Lufthansa в Мюнхен Вилкен Борман. По време на церемонията по награждаването главният изпълнителен директор на Летище Мюнхен д-р Михаел Керкло бе поканен на сцената още веднъж, за да получи приза за най-добро летище в Европа. В коментара си относно избора на Терминал 2 за най-добър терминал в света, Керкло заяви, че това не е просто награда, а начало на една мисия:
„За мен това отличие е вдъхновение да продължим да поддържаме високото качество на услугите ни и цялостното усещане на пътниците при престоя си на терминала, както и да направим подобрения, където това е възможно“.
Забележителните резултати, постигнати от Терминал 2 и отличени на световните награди в авиационния бранш, се дължат на много фактори. Наред с впечатляващите резултати в категориите за цялостно изживяване и комфорт на пътниците, терминалът постигна топ рейтинг и по отношение на възможностите за развлечение и тихите зони, в които гостите могат да релаксират, да четат или работят. Т2 обра овациите и като транзитен терминал: още в архитектурния план сградата беше проектирана така, че да сведе времето за прекачване до минимум. Добавянето на централен сателитен терминал подобри качеството и капацитета на Терминал 2 – като една от най-модерните летищни сгради в света, сателитът предлага на пътниците широка гама от възможности за пазаруване и заведения за хранене в приятна обстановка, при това на фона на естествена светлина. Общата площ на магазините и заведенията в Терминал 2 беше увеличена почти двойно с добавянето на 7000 нови квадратни метра с ресторанти, кафенета и търговски обекти. Възторжени отзиви спечели и декорът на сателита с множеството си детайли, вдъхновени от местните забележителности и култура, които не оставят у пътниците никакво съмнение, че се намират в Мюнхен.
Изходите към самолетите са проектирани като футуристични зони за чакане, съобразени с нуждите на пътниците. Навсякъде в Терминал 2 пътниците могат да намерят тихи зони, в които да се отпуснат и релаксират в удобните кресла. А онези, които желаят да използват времето си продуктивно, ще оценят свободния достъп до безжичен интернет, контактите и връзките за USB. Семейните зони за чакане са организирани така, че най-малките да могат да изразходят излишната си енергия, преди да се качат в самолета. В допълнение, сателитният терминал за първи път предлага душове извън салоните на Lufthansa. Те са разположени на нивото за пътуващи извън Шенгенското пространство. Пътниците, които желаят могат да се освежат преди полет на дълги разстояния.
Специален оазис на спокойствие представляват единайсетте салона на Lufthansa в Терминал 2. Те вече включват и пет нови салона в сателитната сграда, които предлагат впечатляващ изглед към летищната площадка. За максимален комфорт, терасата на покрива на салона за първа класа включва ексклузивни удобства, и то в сърцето на летището. Салоните за пътници с ограничена подвижност и тези за непридружени деца разполагат със специализирано оборудване за гостите си.
Пътниците, чиито полети не тръгват от сателита, също са добре дошли да разгледат новата сграда. Всички пътници с бордна карта могат да се придвижат до сателита чрез подземния транспорт за бърз достъп.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  Borei 20 мар 2017, 11:59
   
  1
   
  1

  Не е вярно!

  Най-добрият летищен терминал е Терминал Д, в Москва - Шереметьево! Пак е строен от немците, но действително е разкошен и го пуснаха само преди 2-3 години, много по-нов и с по-красив дизайн е от Мюнхенският Терминал -2!!!

  И в Мюнхен има само 3 кабинки за паспортен контрол, докато в Москва на Терминал Д са някъде към 30! И немците обикновенно отварят само 2, образуват се опашки и се чака.... Руснаците, идващи в Мюнхен, не разбират, че само на една от тях, пускат граждани от други страни, не членки на ЕС и винаги чакат неправилно, а след това се сърдят, като ги преместят на другата опашка....

  Германия не е вече това, което беше по времето на Студената война! Днес е чалмарска страна, пълна с цигани, турци, негри, пакистанци и всякаква друга измет....

  Който иска стратегичекси да се позиционира по-добре за следващите 15-20 години, трябва да започне да учи руски език :)!
  Английският и немският са вече умряли за бъдещето......

 2. #2
  Teraflop 20 мар 2017, 14:35
   
  0
   
  0

  "Терминал 2 на Летище Мюнхен беше обявен за най-добрия терминал в света." И нас какво ни топли това?

 3. #3
  KittyHawk 21 мар 2017, 01:01
   
  0
   
  1

  Бореи ти наистина си болен до неознаваемост !!!
  http://www.worldairportawards.com/awards/world_airport_rating.html
  На чети и плачи къде е този твой курник ! 81 място , като единственото друго руско летище е на 74 !

  И недей излиза с конспирации , че тази класация е нагласена , защото на първите 20 места е пълно с китайски и азиатски летища !
  Просто всичко руско е кенеф !!!

 4. #4
  Borei 21 мар 2017, 02:30
   
  0
   
  0

  Отговор на коментар: #3

  Украинец, класацията се базира на запитвания и оценки на пътниците. Естествено никъде не се споменава, тези пътници колко често и кои летища са използвали. Ако много по-малко са летяли от дадена страна и летище, то дори те всичките да са гласували за него, масата на другите, които изобщо не го познават, е по-голяма и резултатите също ще имат съвсем не линеен резултат... Учил ли си някога как се правят такива запитвания и анализи, на маса от хиляди и милиони потребители? Е, ти си учил в Русия - СССР, какво друго да те питам, сам си даваш мнение, колко са добре те в тези области :)!!!!
  "...Класацията е въз основа на проучване сред 14 милиона пътници от цял свят...."

  И кога за последен път си бил изобщо на някое летище и особено на тези двете, за които спорим??????? Явно САЩ-иянското посолство не ти е давало достатъчно пари, за да можеш да летиш често и сам да видиш, кое как е? Е, виждаш ли! На мен Путин ми дава много повече пари и аз постоянно минавам през тези летища :), за това виждам със собствените си очи, как са и то не само от едно единствено впечатление, а постоянно си пия кафето на тези терминали...
  И щом защитаваш някаква теза, направена от мнението на 14 милиона пътници, за които изобщо не знаем, колко от тях и колко пъти, кога за последно и на кое летище са били, то вземи и сам отиди на Терминал 2 в Мюнхен и на Терминал Д в Шереметьево и ще сравниш от собствен опит, а не да говориш от мнението на разни китайци, виетнамци, немци, пакистанци и какви ли не други....

  Хайде питай посолството на САЩ да ти отпусне пари за такъв проект и отиди поне веднъж и тогава кажи тука във форума, къде и какво ти е харесало повече!!!! Но едва ли! За тях ти си дребна риба и няма да ти отпуснат даже и тази малка сума. Казвам ти, ела да работиш за Русия/"Путлер" и ще ти дават много повече, отколкото краварите :)!!!!!! Но ти си си втълпил, че САЩ са най-добрите в света по дефиниция, без никакви доказателства... А те те оставят в мизерия, мой човек :)!!! "Ватенките" може да са мнооого "по-изостанали", според тебе, но дават сега мнооого повече пари на агентите си :) !

 5. #5
  KittyHawk 21 мар 2017, 11:19
   
  0
   
  1

  Бореи аз парите си ги изкарвам сам в България , и не ми трябва ПУТЛЕР или ТРЪМПО да ми дават пари да ходя до Москва или Мюнхен !
  А на теб ако въобще и копейки ти плащат от Расията , ще е добре за интелекта ти ! Прекалено си си повярвал , като предишния филмар КОРЕКТОР (ПЛАНКТОНА)
  Точно оценка се прави на база допитване на пътниците , а не да се пита някой пиян можик из кръчмите ! И сега искаш да кажеш по горе че летищата в Москва са много малко ползвани , и за това им е такъв резултата ....
  Демек летища като това в Осло , Атина , Лисабон и Йоханесбург има повече маса пътници от Москва !

  Опорната ти точка издиша много , напъни се повече да защитиш кочините в Русия !

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker