Първи полет на четвъртия прототип на Embraer E190-E2

Pan.bg 20 мар 2017 | 14:48 views (719) commentaries(0)
img Димитър Ставрев
сп. "Клуб КРИЛЕ"

От летището на завода на компанията в São José dos Campos, Бразилия, на 17 март 2017 г. първи полет извърши четвъртия прототип на модела E190-E2. Той продължи 2 часа и бе използван за изпитания на новия интериор на кабината за евакуация, както и замерване параметрите на опазването на околната среда и вътрешния шум.

Самолетът със сериен номер 20.004 ще се присъедини към изпитателния флот, в който са 3-е досегашни прототипа. Заедно до днес те имат пролетени над 650 часа изпитателни полети. Първият сериен E190-E2 се строи по график и трябва да бъде доставен на стратовия клиент Widerøe, норвежка регионална компания, през първата половина на 2018 г.

В допълнение на интезивната летателна изпитателна летателна програма, Embraer осъществява 30 000 часа наземни тестове, както и анализ на интеграцията на отделните системи. Целта е още от началото на серийното производство клиентите да получават напълно завършен и доработен самолет, който не страда от "детски" болести. Компанията използва т.нар. Iron Bird, пълноразмерен макет на самолет, в който всички системи, включително пилотската кабина с в размер 1:1 и се правят тестови и аналази на взаимодействието на отделните компоненти. С Iron Bird се симулират полети на всички членове на моделното семейство Embraer E2.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker