Saab представи Gripen Aggressor в Лондон

Pan.bg 12 сеп 2017 | 16:08 views (880) commentaries(0)
img Димитър Ставрев
сп. "Клуб КРИЛЕ"

Компанията за отбрана и сигурност Saab представя нов вариант на Gripen, Gripen Aggressor. Gripen Aggressor се основава на доказалия се изтребител Gripen C и е най-добрата платформа за пазара за обучение във въздушни битки. Gripen Aggressor предлага уникална комбинация от високи способности, гъвкавост на мисията и наличност, съчетани с ниска цена на жизнения цикъл.

Има нарастващ сегмент в пазара за обучение във въздушни битки на базата на високо способни "агресорски" сили, които да са способни да изпълняват реалистично бойно обучение. Gripen Aggressor предоставя изключителна, различна противникова система за самолети, срещу която пилотите ще подобрят и усъвършенстват бойните си умения, за да се борят и да спечелят срещу напреднал въздушен противник.

"Съществува голяма разлика в способностите, предоставени от агресорите на пазара днес и каква е нуждата за следващите години. За да тренирате за бойни действия, трябва да летите срещу аванградни бойни тактики на противници с почти близки или с близки до вашите способности като Gripen Aggressor. По същество пилотите от световна класа трябва да тренират срещу опоненти от световна класа и това е Gripen Aggressor" сподели Ричард Смит, ръководител на маркетинга и продажбите на Gripen в Saab.

Gripen Aggressor се основава на доказалата се оръжейна система Gripen C, но е персонализирана за агресивната роля. Той има всички известни характеристики на работа и летателни характеристики, свързани с Gripen C и неговите усъвършенствани възможности на сензорите и на възможността за предаване на данни, но няма да носи реално въоръжения. Gripen C е в експлоатация в целия свят, включително в страни членове на НАТО, и има стабилен план за развитие с непрекъснати подобрения.

Агресор, или противник, е самолет, който се използва да действа като противоположна сила в авангардни бойни тренировки. Агресорските ескадрили използват тактики, техники и процедури на врага, за да осигурят реалистична среда за тренировка на бойните пилоти. Saab вижда потенциал в платформата като опция за агресор на високо ниво, както за изискванията на Air Force’s Adversary Air на САЩ (ADAIR), така и на британското Air Support to Defence Operational Training (ASDOT) където потребителите търсят подготовка на пилоти за предизвикателствата на модерния въздушен бой. Концепцията Gripen Aggressor бе показва за пръв път в DSEI 2017, Лондон, Великобритания.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker