Великобритания планира да закупи нови вертолети Chinook

Pan.bg 14 сеп 2017 | 10:30 views (886) commentaries(0)
img Димитър Ставрев
сп. "Клуб КРИЛЕ"Обединеното кралство обмисля ново придобиване на тежкотоварни хеликоптери Boeing CH-47 Chinook, за да замени най-старите екземпляри от вида в сегашния си инвентар. Контраадм Джон Пентрейт, ръководител на Joint Helicopter Command, който се изказва на конференцията Future of Military Rotorcraf в Лондон на 11 септември, заяви още, че "модернизирането на флота от вертолети Chinook се предвижда.Това ще сближи изискванията с спецификацията на американската армия" и ще разреши потенциалните проблеми с остаряването. Boeing произвежда в момента, както базовия модел F на Chinook, така и варианта на специалните сили на МН-47G, който има редица подобрения, включително способността за зареждане с гориво в полет.

Най-старите Chinooks на Кралските военновъздушни сили са в експлоатация от 1980 г. насам и са постепенно модернизирани от първоначалната си спецификация HC1 до най-новите стандарти HC4 и HC6A.Независимо от продължаващата модернизация, включително неотдавнашното добавяне на кокпити от Thales, които са общи за останалата част от флота от CH-47 на RAF и цифрова автоматична система за контрол на полета, вертолетите приближават края на своя живот.

Със ангажимента на САЩ, че F-моделът на Chinook ще продължи да се експлоатира до 2050 г. или по-късно, в съчетание с началото на работата по т.нар. Пакет за надграждане на изпълнението на Block II, Лондон вижда възможността да продължи да инвестира в инвентара си. Всяко придобиване в Обединеното кралство ще се съсредоточи върху вертолети CH-47F Block II, които ще започнат да се доставят на американската армия от 2023 г., като новите системите се прехвърлят и към сегашния флот.

Не е взето решение дали да се запази настоящия кокпит на Thales или да се премине към стандартната конфигурация на американската армия, като последният подход потенциално предлага икономия на разходи чрез уеднаквяване на флота. Актуализациите на Block II в САЩ обхващат както стандартния F-модел на Chinook, така и MH-47G. Въпреки че Вашингтон е одобрил многократни продажби в чужбина на CH-47F, все още не е сключена сделка за износ за G-варианта. Представители на Обединеното кралство вече са посетили САЩ, за да оцени въздухоплавателното средство преди потенциалното придобиване. През 2015 г. Boeing предаде последния вертолет на RAF от поръчка за 1 милиард паунда за 14 новопостроени вертолет HC6 Chinook.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Великобритания планира да закупи нови вертолети Chinook

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker