Полет AF066: проучват се условията за пребазирането на авариралия А380 на Air France

Pan.bg 12 окт 2017 | 11:24 views (459) commentaries(0)
img
Самолетът Airbus A380 (F-HPJE) на Air France, претърпял аварийна ситуация по време на полет над Гренландия, на 30 септември 2017 г., ще бъде пребазиран за ремонт. В момента той се намира в Гоус Бей, където ще бъде свален двигател № 4 и ще бъдат транспортирани останките от него, открити в Гренландия.
Бюрото за разследване и анализ на авиационни произшествия (BEA) на Франция съобщи в прескомюнике, „че е било взето решение да демонтира повредения двигател и да остане в Гоус Бей в Канада, за да запази целостта му за провеждане на бъдещите разследвания ". BEA уточнява, че тази операция ще бъде извършена от екипи на Air France и Airbus, преди да двигателят да бъде изпратен в Кардиф в съоръженията на General Electric, където екипите на BEA ще продължат анализите и разследванията си.
Условията за пребазирането на А380, F-HPJE, до летища в Европа, където Airbus има ремонтни бази, се проучват, за да може да бъде ремонтирани и върнат на Air France отново за експлоатация. "Трябва да се отбележи, че предвид логистичната сложност на тези различни операции, графикът за проучването на всички условия и възможности за полета за пребазиране ще продължи няколко седмици", предупреждава BEA.

М. ГЕНОВ
Сп. „Клуб КРИЛЕ“
Сн: © AIB Denmark / Air Greenland
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker