Черна гора иска да закупи вертолети Bell, търси също така бронирани машини и радари

Pan.bg 14 ное 2017 | 12:37 views (437) commentaries(0)
img
Димитър Ставрев
сп. "Клуб КРИЛЕ"

На снимката: Планираното придобиване ще отбележи първата доставка на хеликоптери, които не са произведени в Съветския съю за Черна гора, която се присъедини към НАТО през юни миналата година.
https://www.armytimes.com/resizer/N-c0LXBHHBGyxnPWwIWlb95ny-4=/1200x0/filters:quality(100)/arc-anglerfish-arc2-prod-mco.s3.amazonaws.com/public/2EB65DRHOFAZREN2AVZY43MHX4.jpg

МО на Черна гора реши да закупи 3 хеликоптера Bell 412EPI като част от усилията на страната за военна модернизация. Очаква се договорът да бъде подписан в началото на 2018 г., според информацията, получена от министерството от местния вестник "Вести". Преди да бъде взето решението, бяха обсъждани други вертолети като H145M, предлагани от Airbus Helicopters и AW139 на Leonardo. Другите предстоящи придобивания за черногорското МО включват бронирани превозни средства и радари, сред другите съоръжения. Общият размер на покупките възлиза на 110 милиона евро (128 милиона щатски долара), от които около 29,9 милиона евро ще бъдат заделени за сделката с хеликоптери. Поръчките трябва да се извършват до 2025 г.

Планираното придобиване ще отбележи първата доставка на хеликоптери, които не са произведени в Съветския съюз за Черна гора, която се присъедини към НАТО през юни 2016 г. След присъединяването на страната към Алианса черногорските официални представители разкриха планове за ускоряване на процеса на заместване на остарялото въоръжение с оръжия и съоръжения, произвеждани от държавите-членки на НАТО. След отделянето на страната от Сърбия през 2006 г. черногорската армия запази 5 транспортни вертолети Мил Ми-8T, но първоначалните планове за модернизирането им бяха окончателно отменени.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker