Dubai Airshow 2017: IOMAX показва Archangel Block 2 заради предстоящи продажби?

Pan.bg 14 ное 2017 | 13:50 views (679) commentaries(0)
img
Димитър Ставрев
сп. "Клуб КРИЛЕ"

На снимката: Archangel Block 2 дебютира на Dubai Airshow 2017. (снимка: Георг Мадер)
http://www.janes.com/images/assets/648/75648/1712550_-_main.jpg

IOMAX представи нов и подобрен вариант на своя граничен патрулен самолет (BPA) Archangel Block 2, тъй като изглежда ще приключи скоро продажбите с най-малко 4 нови клиенти. Говорейки на 14 ноември 2017 г. официални представители на IOMAX заявиха, че със самолет Archangel Block 2 на статична изложба на Dubai Airshow, компанията се стреми да добави към предишната си продажба на въздухоплавателни средства на Archangel в Обединените арабски емирства (ОАЕ) с продажби в Египет, Йордания , Кения и Саудитска Арабия.

"Разглеждаме разширяването на клиентската ни база в Обединените арабски емирства отвъд 48-те самолета, доставени на ВВС (първоначално за Командването на специалните операции, по-късно прехвърлени на ВВС и ПВО на ОАЕ) и ние се ангажирани с договрни преговори с трима други клиенти в момента - Саудитска Арабия, Египет и Йордания. Кения остава възможност, след като се избистри ситуацията след изборите" допълни изпълнителният директор на IOMAX KC Howard и продължи "Не искаме да посочваме броя на потенциалните бъдещи продажби на този етап".

Докато първите 3 потенциални договора изглеждат сравнително ясни, този за Кения не е такъв. С конкурента L3 на IOMAX, който бе избран за предпочитан доставчик на неговия лек щурмови самолет AT-802L Longsword, базиран на самолетът за агрохимически работи Air Tractor, този конкретен случай на чуждестранни военни продажби (FMS) е обект на разследвания от страна на Конгреса на САЩ. "Не мога да видя как Кения не може да бъде отворена възможност, просто защото FMS сделката на стойност 418 милиона долара за 12 самолета [плюс двама учебни самолета] просто изуми всички. Не можете да оспорите факта, че на този пазар IOMAX вече е доставил 48 от своите самолети, в сравнение с четири Air Tractor на L3 за значително по-голяма сума пари" добави Хауърд, добавяйки "Докато държавната адиторска агенция на САЩ довърши доклада си [в който заяви, че няма проблеми с продажбата], все още съществуват други разследвания, които се провеждат, за да се определи прозрачността и законността на сделката".
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker