МО на Русия разпространи видео с изпитанията на нова противоракета (ВИДЕО)

Pan.bg 24 ное 2017 | 09:39 views (1871) commentaries(0)
img Димитър Ставрев
сп. "Клуб КРИЛЕ"Министерството на отбраната на Русия публикува видео на старта на модернизирана противоракета от полигона Сари-Шаган в Казахстан. Видеоклипът е публикуван на страницата на агенцията във видео хостинг в YouTube.

По-рано на 24 ноември беше съобщено, че войските за противовъздушна отбрана и противоракетната отбрана са тествали нова противоракета за противоракетна отбрана, без да посочват модела на продукта. Предполага се, че става въпрос за системата A-135 "Амур" или за бъдещата PKO система A-235, дъздавана по ОКР "Нудоль".

На полигона Сари-Шаган (Източен Казахстан, на брега на езерото Балхаш) се провеждат редовно изпитания на ракети 53T6 от противоракетната отбрана система Москва A-135 "Амур". Тяхната цел, в допълнение към потвърждаване на характеристиките и разширяване на изпитванията за експлоатационен са модернизирани възли и системи на борда.

В Русия се провеждат изпитания на ново поколение противоракетни системи (предполагаемото име е ОКР "Нудоль"). С този проект се създава стербови комплекс с нови ракети за бъдещата противоракетна и противокосмическа отбранителна система A-235. Предполага се, че тя ще бъде подвижна и ще се намира на многоосновото колесно шаси производство на Минского завода колесной техники. Ракетите "Нудоль", според някои доклади, са част от далечния (отвъд атмосферния) ешелон за прехват на системата A-235.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker