Saab с договор за поддръжка на изтребителите Gripen C/D на Южна Африка до 2020 г.

Pan.bg 07 дек 2017 | 10:13 views (424) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"

Компанията за отбрана и сигурност Saab получи договор за поддръжка на изтребителите Gripen на Южна Африка. Поръчката възлиза на 206 млн. шведски крони (314 млн. щ.д.) за периода от ноември 2017 до февруари 2020 г. ВВС на Южна Африка експлоатират изтребителите Gripen от 2008 г. насам, когато беше доставен първият самолет.

Договорът за поддръжка, подписан между Saab и Armscor, дава възможност на Saab да предоставя ефективна поддръжка по устойчив начин с дългосрочен хоризонт. Чрез договора Saab ще предоставя услуги, свързани с поддръжка, като управление на летателната годност, инженерингова поддръжка, поддръжка, ремонт и модернизация, попълване на резервни части и актуализации на техническите публикации.

image

"Подписването на този договор допълнително укрепва добрите отношения между Saab, Armscor и ВВС на Южна Африка. Тази поръчка е от жизненоважно значение за поддържането на ефективната работа и наличността на Gripen C/D в Южна Африка през следващите години" заяви Елън Молин, ръководител на бизнес направлението Support and Services в Saab.

Gripen C/D днес е гръбнакът на няколко въздушни сили по света - Швеция, Чехия, Унгария, Южна Африка и Тайланд. Имперското чилище за тест пилоти (ETPS) в Обединеното кралство експлоатира Gripen като усъвършенствана платформа за тест пилоти от цял свят. Gripen е съвместим с НАТО и е съвместим в световен мащаб, отговарящ на най-взискателните оперативни изисквания и досега е натрупал над 250 000 летателни часа.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker