Франция получи първият ВТС А400М със система за дозареждане във въздуха

Pan.bg 07 дек 2017 | 10:32 views (134) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"

На снимката: Най-новият A400M ще бъде доставен в авиобазата в Орлеан, южно от Париж, през следващите няколко дни. (снимка Airbus)
image

Френската агенция за доставки разкри, че е получила своя 12-и ВТС A400M, който е и първият самолет в програма, оборудван с две контейнера за зареждане на изтребители по време на полет.
"Генералната дирекция за въоръжение и техника на Франция (DGA) прие на 22 ноември 2017 г., 12-я военен транспортен самолет (ВТС) A400M Atlas, който трябва да бъде предаден на ВВС" се казва в изявлението на DGA. Самолетите A400M, които вече са в експлоатация, също ще получат такива контейнери чрез модернизаия с течение на времето.

Най-новият A400M ще бъде доставен в авиобазата в Орлеан, южно от Париж, през следващите няколко дни. Франция трябва да получи още 3 A400M до 2019 г., както е предвидено в Закона за военния бюджет за периода 2014-2019 г. "Програмата A400M все още изпитва проблеми при монтажа и с намаляването на разходите" заявиха от Airbus на 31 октомври 2017 г. в деветмесечните си финансови резултати.

"Въпреки това, постигането на договорните технически възможности и свързаните с тях разходи остават изключително предизвикателни" допълниха в отчета си от Airbus. "Програмата A400M също така е изправена пред предизвикателства за печелене на експортни поръчки, намаляване на разходите, промишлена ефективност и търговска експозиция, което би могло да повлияе значително на програмата" завършват от Airbus.

Продължават разговорите с клиентските държави и Европейската агенция по обществени поръчки OCCAR, за да "намалят риска" в програмата твърди Airbus Defence and Space. Компанията се стреми да достави два ключови способности, търсени от Франция, а именно зареждане на хеликоптери по време на полет и спускане на парашутисти от врати от двете страни на корпуса. "Airbus подписа договор с Cobham, като британската фирма тряябва да изработи система за дозареждане на хеликоптери, като се очаква тестният полет към края на 2018 г." заяви говорител на Airbus.

Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker