Франция получи първият ВТС А400М със система за дозареждане във въздуха

Pan.bg 07 дек 2017 | 10:32 views (366) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"

На снимката: Най-новият A400M ще бъде доставен в авиобазата в Орлеан, южно от Париж, през следващите няколко дни. (снимка Airbus)
image

Френската агенция за доставки разкри, че е получила своя 12-и ВТС A400M, който е и първият самолет в програма, оборудван с две контейнера за зареждане на изтребители по време на полет.
"Генералната дирекция за въоръжение и техника на Франция (DGA) прие на 22 ноември 2017 г., 12-я военен транспортен самолет (ВТС) A400M Atlas, който трябва да бъде предаден на ВВС" се казва в изявлението на DGA. Самолетите A400M, които вече са в експлоатация, също ще получат такива контейнери чрез модернизаия с течение на времето.

Най-новият A400M ще бъде доставен в авиобазата в Орлеан, южно от Париж, през следващите няколко дни. Франция трябва да получи още 3 A400M до 2019 г., както е предвидено в Закона за военния бюджет за периода 2014-2019 г. "Програмата A400M все още изпитва проблеми при монтажа и с намаляването на разходите" заявиха от Airbus на 31 октомври 2017 г. в деветмесечните си финансови резултати.

"Въпреки това, постигането на договорните технически възможности и свързаните с тях разходи остават изключително предизвикателни" допълниха в отчета си от Airbus. "Програмата A400M също така е изправена пред предизвикателства за печелене на експортни поръчки, намаляване на разходите, промишлена ефективност и търговска експозиция, което би могло да повлияе значително на програмата" завършват от Airbus.

Продължават разговорите с клиентските държави и Европейската агенция по обществени поръчки OCCAR, за да "намалят риска" в програмата твърди Airbus Defence and Space. Компанията се стреми да достави два ключови способности, търсени от Франция, а именно зареждане на хеликоптери по време на полет и спускане на парашутисти от врати от двете страни на корпуса. "Airbus подписа договор с Cobham, като британската фирма тряябва да изработи система за дозареждане на хеликоптери, като се очаква тестният полет към края на 2018 г." заяви говорител на Airbus.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker