Video: Южнокорейски вертолети Apache стрелят с ракети Stinger

Pan.bg 14 дек 2017 | 15:26 views (432) commentaries(0)
img Н.Димов, сп.”Клуб КРИЛЕ”

yonhapnews.co.kr

Два хеликоптера AH-64E Apache Guardian от армейската авиация на Южна Корея са провели реални стрелби с УР Stinger клас „въздух-въздух” по въздушна цел, намираща се на 2.5 км разстояние.

Това са първите реални стрелби с тези ракети на новосформирания батальон, въоръжен с ударните вертолети Apache. Стрелбите са проведени днес на полигона Daecheon, намиращ се в близост до западното крайбрежие на полуострова.

В тренировката са участвали четири вертолета Apache, два от които са били резервни.

Двете цели Outlaw G2 са били първо открити от бордните РЛС, а след това и визуално от пилотите. Едва тогава по тях са били изстреляни ракетите Stinger с топлинна глава за самонасочване. Двете въздушни цели са летели над морето на разстояние 2.5 км.

Според съобщение на командването на СВ стрелбите са били „успешни”. В него се казва още, че ракетите Stinger са мощно оръжие за унищожаване на противникови самолети и дронове, влитащи във въздушното пространство на Южна Корея на малка височина.

САЩ използват ракетите Stinger, известни с тяхната точност, като преносими ЗРК. СВ на Южна Корея приема на въоръжение Stinger, модифицирайки ги за хеликоптерите Apache. AH-64E може да носи до четири Stinger-а, които имат обхват на действие 6 км.
" target="_blank">
Video:


image
Outlaw G2
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker