Анализ на 2017 г. в База ЗРВ в Божурище

Pan.bg 11 яну 2018 | 17:03 views (3862) commentaries(6)
img Пресцентър ВВСДнес, 11 януари командирът на Военновъздушните сили, генерал-маьор Цанко Стойков участва при провеждане на Анализ на подготовката, войсковия ред и дисциплината в , зенитно-ракетна база – Божурище. Проведоха и анализите в авиобаза Крумово – участва заместник-командирът на ВВС бригаден генерал Петьо Мирчев, базата за предно разполагане Безмер - участва началникът на отдел „Подготовка“ полковник Николай Тушев и в Базата за командване, управление и наблюдение – София, където беше началникът на Щаба на ВВС полковник Сергей Белкинов.
Генерал–майор Стойков даде положителна оценка на дейността на формированията през изминалата година и начерта основните приоритети, които предстоят през 2018 год. „Вярвам във вашите възможности и съм уверен, че и през настоящата година ще изпълните на още по-високо ниво, качествено и безаварийно новите задачи.
В заключение той изказа благодарност към личния състав за положените усилия, професионализъм и отговорност при изпълнението на поставените задачи от Командването на Военновъздушните сили. Пожела на всички здраве, успехи, безаварийни полети и поразяване на всички цели.

Една от най-наситените на учения и тренировки за зенитно-ракетните формирования – така определи изтеклата година командирът на Базата полковник Емил Димитров. Той подчерта, че войските са се представили отлично във всички национални и международни тренировки и учения на ВВС. Най-значимо сред тях бе тактическото учение с бойни стрелби с международно участие “Шабла-2017”, което се проведе на влизащия в състава на Базата Зенитен полигон на ВВС. Там дивизионите за първи път реализираха съвместни пускове в широк многонационален формат – със силите за ПВО на Р.Сърбия и дебютно със дивизиони от въоръжените сили на Р. Украйна и на САЩ.
“Въпреки некомплекта от офицери, сержанти и войници и ресурсните лимити единствените задачи, които съставът на Първа зенитно-ракетна база не е изпълнил през годината, са само непоставените. Всичко постигнато нямаше да е факт без сплотеността помежду ни, екипната работа, твърдостта и борбения дух” – заяви полк. Димитров.
Основните проблемни въпроси през периода бяха голямо натоварване на инженерно-техническия състав, поради недостиг на подготвени кадри, работата в ограничени материални и финансови средства и изоставане с приемствеността в поколенията летателен и инженерно-техническия състав подчерта в доклада си командирът на 24 вертолетна авиобаза бригаден генерал Димитър Иванов.
И въпреки това приоритет в летателната подготовката на авиационна база бе поддържане и изграждане
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > > на способности за провеждане на операции от въздуха за поддържане и осигуряване действията на въоръжените сили, други ведомства и организации с акцентиране върху подготовката за стоварване на диверсионно разузнавателни групи, търсене и спасяване, транспортиране на външен товар за активно и ефективно участие в коалиционни и национални операции по управление на кризи.
Командирът на Базата за предно разполагане – Безмер, полковник Валентин Иванов отчете приноса на базата за изпълнение на целите на Военновъздушните сили. Базата ефикасно използва ограничените ресурси за поддържане на подготовката за авиационна поддръжка на сухопътните и военномоските формирования. Беше постигнат най-висок нальот в сравнение с предходните 10 години. През 2017 година беше удължен с 2 години календарния срок на 5 самолета Су-25. БПР успешно участва в пет национални и международни учения и две съвместни летателни тренировки.
През 2018 г. ще продължи възстановяването и придобиването на летателни подготовки от щурмовата авиация и възобновяване на нощните полети. Планирано е участие в общо десет учения и летателни тренировки. Очаква се подготовката да се провежда в условията на продължаваща модернизация на летище Безмер по програмата NSIP.
В доклада си командирът на Базата за контрол, управление и наблюдение – полковник Васил Лазаров отбеляза, че въпреки сериозните ограничения в осигуряването с резервни части и материални средства, поставените задачи са изпълнени успешно. Осигурени са в пълна степен провеждането на националните и международните учения и летателни тренировки, както и значителна част от ежедневната тренировъчна летателна дейност на авиобазите на ВВС, при което са изпълнени рекорден брой насочвания по въздушни цели. За първи път през 2017 г. беше изпълнена в пълна степен мисия за съвместна охрана на въздушното пространство (Enhanced Air Policing) с представители на италианските ВВС.
Утре ще се проведе Анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината в 3-та изтребителна авиобаза Граф Игнатиево.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Анализ на 2017 г. в База ЗРВ в Божурище

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  dav_iv 11 яну 2018, 19:36
   
  11
   
  0

  Пише се генерал-майор, а не генерал-маьор - учи се в първи клас!

 2. #2
  ot bazata 11 яну 2018, 20:42
   
  6
   
  1

  Базата е "База за командване, управление и наблюдение" .... а не за контрол ...

 3. #3
  za bazata 11 яну 2018, 21:24
   
  8
   
  3

  Отговор на коментар: #2

  Все тая, пак чеп за зеле не става от тях. Нито "контролират", нито "наблюдават", а по цял ден дремят. Май им подхожда БКУР.

 4. #4
  НЕ ЗА КАЗВАНЕ 11 яну 2018, 22:04
   
  18
   
  2

  ЗРВаци,ЦЯЛ ЖИВОТ ЛИ ЩЕ ПРАВИТЕ
  НА
  ЛЕТЦИТЕ АНАЛ-ЛИЗ !?


  АКО ЗАВИСИ ОТ МЕН ЩЕ ИЗВЕДА РАКЕТЧИЦИТЕ
  И РТВаците от ВВС-ООД,
  ЗА ДА ГИ СПАСЯ, И ИМ СПЕСТЯ ПРОСТОТИЯТА,МИЗЕРИЯТА И УНИЖЕНИЕТО!

  P.S.
  Май Дженерал меЦанко,КАКВО СТАВА С редничката А.П....,
  6(шест) години "КОМАНДИРОВКА" във ЩАБА НА ВВС-ООД НЕ СА ЛИ ПРЕКАЛЕНО МНОГО!????

  НАСТОЯВАМ ДА ЗАВЪРНЕТЕ "ОХРАНИТЕЛКАТА" р-к А.П.(първа категория труд) -

  НЯМАМЕ ХОРА ЗА НАРЯД!

 5. #5
  Екс милитъри 14 яну 2018, 12:03
   
  1
   
  0

  Пак за ЗРВ се е сетил. Питайте кой отиде на анализа на Враждебна? Тия момчета там са забравени от бога. Ама като им знам командването хич не се очудвам.

 6. #6
  TAXI 14 яну 2018, 12:30
   
  4
   
  1

  Отговор на коментар: #5

  Там Бойко да ходи. Нали той се разпорежда с тях, като диспечерка в таксиметрова фирма.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker