Обединението Boeing-Embraer ще се окаже сложно

Pan.bg 12 яну 2018 | 11:07 views (396) commentaries(0)
img
Дискусиите, инициирани от Boeing и Embraer за обединяване са най-логични, тъй като противопоставят директно стратегическото партньорство, обявено два месеца по-рано от Airbus и Bombardier за фамилията CSeries.
Тези преговори, обаче, изглеждат много сложни, по-скоро от начина, по който са били разкрити и огласени от Wall Street Journal. Американският ежедневник в действителност „съсипа“ бразилските власти, които, изглежда, не гледат на това с особено доверие.
Бразилското правителство засега отхвърля закупуването на Embraer от Boeing, но евентуални възможности за създаване на съвместно предприятие или целенасочено партньорство не липсват както в гражданския, така и във военния сектор. На хартия фамилията E-Jet E2 ще допълни идеално фамилията тяснофюзелажни (с една пътека) на Boeing, а КС-390 би могъл да се окаже идеалният наследник на Super Hercules на Lockheed Martin.
Евентуалното обединение между Boeing и Embraer би могло да се окаже и край на съвместната работа с Mitsubishi, исторически партньор на Boeing в различни програми за граждански самолети. Не е сигурно също така дали подкрепата за MRJ ще продължи, тъй като той се оказва единствен реален директен конкурент на Е175-Е2 на Embraer. От друга страна Boeing се ангажира и с участие в материалното и техническото съдействие за MRJ чрез своята голяма световна мрежа. Това улесни много американски регионални авиокомпании да подпишат договори… договори, които от Embraer биха искали да видят, че ще бъдат анулирани.

М. ГЕНОВ
Източник:aerocontact.com
Снимка: © Embraer
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker