Тайван модернизира своите F-CK-1 « Ching Kuo »

Pan.bg 12 яну 2018 | 12:48 views (1057) commentaries(0)
img
Тайванският авиационен производител Aerospace Industrial Development Corp (AIDC), завърши етапите на модернизация на своя изтребител F-CK-1 "Ching Kuo". Целта беше да се модернизира авиационният парк от 127 едноместни F-CK-1A и двуместни F-CK-1B на RoCAF (тайванските ВВС) до стандарта на F-CK-1C и F-CK-1D. Последният модернизиран самолет беше предаден на военновъздушните сили на Тайван. Програмата за модернизация започна през 2013 г.

Модернизация в средата на жизнения цикъл на самолета - Middle Life Update

Програмата за модернизация на F-CK-1 "Ching Kuo" в средата на жизнения цикъл засегна авиониката с инсталирането на цветни екрани в пилотската кабина. Обект на модернизация е и радарът Kam-Lung GD-53 " Golden Dragon " (AN/APG-67 произвеждан по лиценз), който му дава по-добра резистентост на смущения, както и по-добра способност за откриване и обзор на разстояния до 150 km. Освен това, модернизация на авиониката ще намали натоварването на пилота с интегрирането на цифрова ЕДСУ.

Конструкцията на планера също е усилена, което даде възможност за интегриране на допълнителни пилони за въоръжение, включващо ракетите "въздух-въздух" Tien Dog II и Sky Sword II. Интегрирането на ракетите "Sky Sword II" и на бомбите Wan Chien с насочване по GPS в конфигурациите на въоръжението превръща F-CK-1C в истински многофункционален изтребител.


М. ГЕНОВ
Източник:
Снимки: © Denis Chang


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Тайван модернизира своите F-CK-1 « Ching Kuo »

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker