Държавнитя департамент на САЩ одобри продажбата на 4 противоракети Standard Missile-3 (SM-3) Block IIA на Япония

Pan.bg 12 яну 2018 | 12:52 views (614) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"

На 9 януари 2018 г. Държавният департамент на САЩ одобри евентуална чуждестранна военна продажба на Япония на ракети Standard Missile-3 (SM-3) Block IIA, за които се очаква да бъдат платени 133,3 милиона долара. Агенцията за сътрудничество в областта на сигурността в отбраната даде необходимата сертификация за уведомяване на Конгреса за тази възможна продажба днес.

Правителството на Япония поиска евентуална продажба на 4 ракети Standard Missile-3 (SM-3) Block IIA. Включени са също така 4 ракетни контейнера Mk 29, техническа помощ, транспорт, инженеринг и логистични услуги на представители на правителството на САЩ и на изпълнителите, както и други свързани с логистичната и програмна поддръжка елементи. Очакваната обща стойност на сделката е 133,3 млн. долара.

image

Предложената продажба ще допринесе за външната политика и националната сигурност на САЩ, като подобри сигурността на един важен съюзник, който бе и продължава да бъде гарант за политическа стабилност и икономически напредък в Азиатско-тихоокеанския регион. Предложената продажба ще предостави на Япония повишена способност за защита от балистични ракети, за да помогне в защитата на страната и на американският персонал, който се намира там. Япония няма да има затруднения да оперира с тези допълнителни боеприпаси и с подкрепата за Японските военноморски отбранителни сили (JMSDF). Предложената продажба на оборудването и подкрепата няма да променят военен баланс в региона.

Основните изпълнители ще бъдат Raytheon Missile Systems, Tucson, AZ (SM-3); и BAE Systems, Минеаполис, МН (МК 29). Няма известни компенсационни споразумения, предложени във връзка с тази потенциална продажба. Прилагането на тази предложена продажба ще изисква годишни пътувания до Япония, включващи представители на правителството на САЩ и изпълнителите на изпълнители за технически прегледи, поддръжка и надзор за около 5 години. Няма да има неблагоприятно въздействие върху готовността на САЩ за отбрана в резултат на предложената продажба. Това известие за потенциална продажба се изисква от закона и не означава, че продажбата е приключила.image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker