ГАЛЕРИЯ: ОТЧЕТОХА ТРУДНА ГОДИНА ЗА АВИОБАЗА ГРАФ ИГНАТИЕВО. БОЙНОТО ДЕЖУРСТВО СЕ НОСЕШЕ С ВИСОКА НАДЕЖДНОСТ

Pan.bg 12 яну 2018 | 21:16 views (2243) commentaries(5)
img
Бойното дежурство се носеше с висока надеждност и гарантирана безопасност, потвърди генерал-майор Цанко Стойков

Като цяло трудна година за авиобаза Граф Игнатиево, сочи анализът

Днес, 12 януари 2018г., в авиобаза Граф Игнатиево се проведе годишният анализ на подготовката на личния състав от базата в присъствието на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков.
Пред офицерите, главните сержанти и офицерски кандидати, командирът на базата бригаден генерал Иван Лалов представи резултатите от цялостната дейност през изминалата година в условия на множество трудности от различен характер.
„Въпреки голямата динамика и многобройни предизвикателства, които изискваха търсенето на разнообразни решения по всички направления за постигането на заповяданите ни мисия и задачи, личният състав от базата доказа решимостта си да осъществява активната охрана на въздушното пространство на страната, да участва успешно в национални и международни учения и да поддържа непрекъснато бойните си способности“, смята командирът.
Основните усилия бяха насочени приоритетно за дежурството по Air Policing с фокус върху поддържането на придобитите способности, усъвършенстване на процедурите и актуализация на основните регламентиращи документи, каза бригаден генерал Лалов. Той подчерта, че бойното дежурство се носеше с висока надеждност и гарантирана безопасност, а летателните задачи по бойно използване са били с максимално привличане на млад състав. Положителен е фактът, че въпреки натовареността и несигурността, пораждана от продължаващата с години ресурсна неосигуреност, през 2017 г. не се наблюдава отход на подготвени пилоти, носещи бойно дежурство със самолет МиГ-29. Въпреки това обаче, броят на летателния състав, носещ бойно дежурство е под минимално допустимият, подчерта той.


Въпреки усилията и помощта на командването на ВВС, продължава лошата тенденция за нальот под критичния минимум за годината.
Изминалата година беше белязана и със съвместно дежурство по Air Policing с гостуващо формирование от страна членка на Алианса, в случая от Военновъздушните сили на Италия. В продължение на близо четири месеца, от юли до октомври, въздушното пространство на Република България беше охранявано от двойка МиГ-29 и двойка EF-2000. Тази съвместна задача изискваше високо ниво на организация, взаимодействие и съвместяване на всички процедури както на земята, така и във въздуха.
По отношение на инженерно-авиационното осигуряване, анализът на дейността показва, че през годината технологичното време за отстраняване на откази се е увеличил спрямо предходните години, основно поради две причини:
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


едната е свързана с недостиг на изправни ресурсни агрегати като складова наличност, а втората - с амортизацията на оборудването на самолетите. „През годината, инженерно-техническият състав положи всички усилия за осигуряване изпълнението на план-графика за летателна подготовка и бойното дежурство“, смята командирът и обобщи, че дейността в това направление се характеризираше с мотивация и професионализъм.
Командирът на Военновъздушните сили, генерал-майор Цанко Стойков благодари на командването на базата и личния състав за отговорното отношение и адекватна приоритизация при изпълнението на поставените задачи. „Затова говорят резултатите от вашата дейност. В условия на силно ресурсно неосигуряване, вие успяхте на първо място да поддържате постоянна бойна готовност, да носите надеждно бойното дежурство и да се включите във всички мероприятия, които бяха планирани за годината“, подчерта той.
Според генерал-майор Стойков настоящата година ще бъде не по-малко напрегната, но командването на Военновъздушните сили се стреми целенасочено да осигури необходимите финансови средства за обезпечаване на основните задачи на базата, в т.ч. и поддръжка на авиационната и обслужваща техника. Важен приоритет за командира са преди всичко живота и здравето на личния състав и високото ниво на безопасност на полетите.
По отношение на интензивната летателна подготовка, той изтъкна значението за финалната част от курса за приучване на пилоти на самолет L-39, която ще продължи в авиобаза Граф Игнатиево. Планирано е курсът да приключи до края на м. март.
Важен акцент през настоящата година ще е организирането и участието ни в множество летателни тренировки с чуждестранно участие, както и планираното участие в международното учение „АНАКОНДА 18“ в Полша.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГАЛЕРИЯ: ОТЧЕТОХА ТРУДНА ГОДИНА ЗА АВИОБАЗА ГРАФ ИГНАТИЕВО. БОЙНОТО ДЕЖУРСТВО СЕ НОСЕШЕ С ВИСОКА НАДЕЖДНОСТ

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  НЕМИЛ-НЕДРАГ 16 яну 2018, 09:14
   
  6
   
  3

  МДААА.,ТРУДНА ГОДИНА Е БИЛА...,
  А ДРУГИТЕ във ВВСето ИМ СЕ ОТЕЛИ ВОЛА,АМА
  ТЕ СА ПО-МАЛКО НАТОВЦИ, АНДЪСТЕНД МИ!?

 2. #2
  Я-я-я-я 16 яну 2018, 20:07
   
  7
   
  0

  На снимката поне четирима спят, а поне трима си чатят по телефоните. Елитна работа....

 3. #3
  "ВИНОВЕН" ВВСар 16 яну 2018, 21:31
   
  5
   
  0

  Отговор на коментар: #2[/b
  ]
  А ЕДИН ИСКА ОТНОВО ДА СТАНЕ вУеннен аТАШЕ !

 4. #4
  Спирдон Спирдонов 16 яну 2018, 23:01
   
  3
   
  1

  Не спят, а съпреживяват анализа. А тези със смартфоните не си чатят, а препрочитата мои стари статии в Овча мисъл. Ей Богу, много съм велик. Дали да не напиша статия и за Обзървър за да просветя и кралицата?

 5. #5
  Анализ 16 яну 2018, 23:44
   
  3
   
  0

  Фрогоко: Нов шамар за пилотите - Каракачанов приземи щурмуваците Су-25 на българските ВВС

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker