Разкрита е най-голямата космическа измама през последните години! Свръхсекретният спътник Zuma е скрит!

Pan.bg 19 яну 2018 | 16:54 views (2663) commentaries(1)
img
blitz.bg


Американският свръхсекретен спътник Zuma не е загубен, а е скрит от обществеността

Военният експерт Колин Кларк се обърнал към холандския учен Марко Лангбрук, считан в Америка за професионален капацитет по спътници, с молба да отговори какво всъщност е станало по време на последния старт на Falcon 9 и що за „звяр” е космическият апарат Zuma. Поводът са слухове в САЩ, че свръх секретният спътник, признат за загубен, реално е „жив и здрав”.

Световните медии съобщиха, че на 8 януари ракета Falcon 9, стартирала на нос Канаверал, отработила стартовия цикъл нормално, но спътникът Zuma като че ли не можал да се отдели от втората степен и затова трябва да се счита за загубен. Става дума за секретната мисия „1390” на корпорацията Northrop Grumman, чийто възложител е не назована американска правителствена агенция.

Лангбрук отговорил в блога SatTrackCam категорично, че несполуката с Falcon 9 е измислена. Той дори поместил снимка на пилот на Boeing 747−400, направена над Африка, на която се вижда загадъчна синя спирала високо в небето. Съгласувайки снимката с полета на ракетата-носител на Zuma, е направен извод, че Falcon 9 преди да влезе в атмосферата, е изхвърлила излишното гориво. Това обаче говори, че втората степен е достигнала орбитата и е доставила там „товара” си.

Открито е и писмено потвърждение в Центъра за космически операции към Департамента на САЩ, следящ изкуствените обекти в Космоса.

Всички институции и организации в САЩ, имащи отношение към Космоса, пазят плътно мълчание. Още повече, че се промъкнаха информации за колосален проект на стойност милиарди долара.

Всъщност за съществуването на Zuma стана известно едва на 13 октомври 2017 г., когато корпорацията Spacex подаде документи за неговия старт във Федералната комисия по свръзки в САЩ. Известно е още, че Northrop Grumman сключи странен договор с компанията на Spaceх на Илон Маск още през 2015 г. за извеждане на орбита на неизвестен апарат, при това без дата на старта.

Непосредствено преди старта стана ясно, че свръхсекретният спътник трябва да лети по същата ниска орбита, както и безпилотната совалка Boeing X-37B на височина 136 км, което говори за взаимно свързани стартове. В добавка Националното управление за военнокосмическото разузнаване на


САЩ се дистанцира от Zuma.

Милиардната стойност на проекта говори, че не става дума за обикновен шпионски спътник или за ударен космически изтребител. На ниски орбити обикновено летят разузнавателни спътници.

Холандският експерт Марко Лангбрук предполага, че Zuma е свръх секретен радиолокационен спътник, който е способен да обхване цялата повърхност на Земята с изключение на полюсите. Антарктида не представлява интерес за Пентагона, а Арктика е широко обхваната от американски наземни и въздушни радиолокатори.

Сведения за това, че САЩ работят над нова система за глобално позициониране, не свързана с GPS, отдавна се промъкват в медиите. Дори периодично се появяват любопитни публикации за странни истории, когато универсални спътникови трекери (приемопредаватели) за кратко време ловили сигнали на неизвестни навигационни системи.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  ВБА 19 яну 2018, 22:27
   
  1
   
  0

  Най вероятно сканира Земята в 3D режим с голяма резолюция. По този начин със съответната апаратура може да се определят координатите на обектите за наблюдение и поразяване без помощта на сателитни системи за позициониране. За целта могат да се използват сигнали от всеки един спътник независимо на коя страна е той, както и стационарни работещи радиолокационни станции, радиостанции, радио и TV медии, мобилни клетки, сгради, реки, шосета, езера язовири, върхове... слънце, звезди.... и снабдени със съответните сензори точността може да е невероятна и то в режим на мълчание...е, ще има и стандартното оборудване, но ще трябва по мощен компютър и памет.....има и един друг начин, но трябва да се картографира енергийната повърхност на Земята....все пак това са само, някои от предположенията....

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker