Силни резултати за 2017 г. на Airbus Helicopters

Pan.bg 22 яну 2018 | 09:49 views (829) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"

На 22 януари 2018 г. Airbus Helicopters съобщи, че е доставила 409 вертолета през 2017 г. и е получила брутни поръчки за 350 хеликоптери (нето 335) . С тов акомпанията има 50% пазарен дял в света, втори са Bell i 17%, трети са Leonardo с 16%. Четвърти са "Вертолети России" с 11%.

Компанията отчита силно търговско представяне в тежките и супер-средните сегменти. Компанията получи 54 поръчки за хеликоптери от семейство Super Puma и 19 поръчки за супер средните H175, потвърждавайки тези видове като най-продавани в съответните им пазарни сегменти. Поръчките също така включваха 168 за леки еднодвигателни хеликоптери и 105 поръчки за близнаците леки двудвигателни вертолети H135/H145. В края на 2017 г. общото ниво на поръчките възлиза на 692 хеликоптера.

"Сега затваряме първата глава от трансформацията на компанията, стартирана през 2014 г., която ни позволи да станем по-силни и по-стабилни в предизвикателна пазарна среда. Нашите резултати от 2017 г. свидетелстват за великата работа на нашите екипи, за да преобразуват нашите производствени операции, да подобрят нашите продукти и услуги, като същевременно доставят амбициозна иновационна пътна карта за подготовката на бъдещето на вертикалния полет" заяви Гийом Фури, главен изпълнителен директор на Airbus Helicopters. "Сега започваме втората вълна на трансформация на компанията тази година, нашият основен фокус ще бъде ускоряване на тези усилия чрез увеличаване на цифровизацията на нашите продукти, услуги и операции - в полза на нашите клиенти и безопасността на нашия флот".

Миналата година бе постигнат значителен напредък по отношение на новите продукти, включително H160 - първият от "H Generation" - с 3 прототипа, които сега са изпълняват изпитателни полети преди сертифицирането през 2019 г. Една пълна кампания за огневи тестове на модула HForce успешно бе извършена на борда на H145M, който ще се възползва от подобрения и модулни военни способности до края на 2018 г. Годината бе отбелязана и с пускането на ACH (Airbus Corporate Helicopter), чрез което компанията може да предложи висококачествен дизайн и спецификации в цялата гама от хеликоптери за частни и бизнес клиенти.

През 2017 г. Airbus Helicopters завършиха внедряването на модернизирания си промишлен модел с откриването на своето съоръжение за производство на лопати в Париж - Le Bourget, което ще бъде част от новата стратегия за


специализация на площадките, включваща инсталациите в Marignane, Donauwörth и Albacete. На международната сцена фирмата предаде 400-ния вертолет UH-72 Lakota на американската армия и закупи земята за първата си окончателна монтажна линия за хеликоптери в Китай, като първоначалните доставки от нея се очакват през 2019 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker