Lockheed-Martin се включва в проекта Aerion AS2

Pan.bg 22 яну 2018 | 11:08 views (2417) commentaries(0)
img
Американският производител Lockheed-Martin се присъедини към Aerion, за да изгради бъдещите AS2 свръхзвукови самолети. Двете компании подготвят меморандум за разбирателство за определяне на формален и контролиран процес за проучване на възможността за партньорство при разработване на първия свръхзвуков бизнес самолет в света, Aerion AS2.

През следващите 12 месеца компаниите ще работят заедно, за да разработят рамката за всички етапи на програмата, включително инженеринг, сертификация и производство.

Президентът на Aerion Робърт М. Бас заяви: "Тази връзка е абсолютно необходима за създаването на свръхзвуков ренесанс. Когато става въпрос за „ноу-хау“ в разработките на свръхзвукови самолети, способностите и оптът на Lockheed-Martin са добре познати и всъщност ще бъдат много полезни за дългосрочното развитие на граждански свръхзвукови самолети."
През последните две години, фирмата Aerion работи над усъвършенстването на аеродинамиката и конструкцията на AS2 с вече сключеното предишно споразумение за сътрудничество с Airbus. В резултат на това усилие двете компании разработиха предварителните проекти на крило и планера, разположението на системите и предварителната концепция на електро-дистианциотнната система за управление. За двигателите на AS2 фирмата Aerion може да разчита на General Electric.

М. ГЕНОВ
Източник: avia news
Снимка: © Aerion


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker