Индонезия проучва възможности за закупуването на нов летящ танкер

Pan.bg 22 яну 2018 | 11:56 views (2993) commentaries(0)
img
Индонезия проучва възможностите за закупуване на нов летящ танкер за модернизацията на военновъздушните сили. Тази програма ще бъде следващата голяма стъпка за доставка на нови самолети след Airbus A400M за страната.
Това проучване трябва да определи параметрите на програмата, за да бъде изработена официална оферта за получаване на финансова рамка от Министерството на отбраната на Индонезия в периода 2020-24 г.

В рамките на проучването на възможностите ще бъдат разгледани въпросите за намиране на най-адекватното решение в отговор на оперативната необходимост на индонезийските ВВС. Ще се обърне внимание на съвместимостта на метода на дозареждане с авиационния парк на ВВС, взаимодействието с техниката, която в момента е в експлоатация и с новата, която Индонезия възнамерява да придобие през следващите години. Ще бъде засегнат и въпросът за финансовите разходи по време на целия експлоатационен цикъл.

До юни 2015 г. индонезийските военновъздушни сили експлоатират два самолета за дозареждане KC-130B със специализирани контейнери. Тези самолети са доставени в началото на 1960-те години. Един от тях се разби в Медан на 30 юни 2015 г. Оттогава ВВС трябва вече да разчита само на един самолет за изпълнението на тази мисия.

Трима претенденти

В момента, по всяка вероятност, участниците в индонезийския конкурс ще бъдат трима: A330MRTT на Airbus, Boeing със своя KC-46A Pegasus и B767-300 MMTT на израелската IAI. Но не е невъзможно и руски претендент да се включи в конкурса. От ВВС на Индонезия не споменават възможността да интегрират на своите A400M специализирани контейнери, още повече, че той предлага тази възможност.
М. ГЕНОВ
Източник: avia news
Снимка: © Airbus/Boeing/IAI


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Индонезия проучва възможности за закупуването на нов летящ танкер

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker