Lockheed Martin достави 400-тният ВТС C-130J Super Hercules

Pan.bg 13 фев 2018 | 11:00 views (429) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"

МАРИЕТА, Джорджия, 12 февруари 2018 г. Lockheed Martin постигна важен жалон с доставката на 400-ия самолет С-130J Super Hercules на 9 февруари.2018 г. Този Super Hercules е MC-130J Commando II Special Operations за нуждите на Special Operations Command (AFSOC) на ВВС на САЩ..

C-130J Super Hercules е настоящият модел в производство от моделното семейство C-130 Hercules, и се използва в 17 страни. Към днешна дата глобалният флот от C-130J е пролетял повече от 1,7 милиона часа. Самолетите от този тип поддържат почти всяка мисия, по всяко време, на всяко място.

"Ние отпразнуваме това постижение с нашите служители, партньори в индустрията и операторите на Super Hercules от 17 държави" заяви Джордж Шулц, вицепрезидент и генерален мениджър Air Mobility & Maritime Missions в Lockheed Martin. "Тези 400 C-130J отговарят на глобалното търсене на доказана производителност и ненадмината гъвкавост, която се открива само в Super Hercules, чиято издръжливост, приложимост и възможности ще продължат да определят C-130J като световен избор в тактическия въздушния транспорт за десетилетия напред".

C-130J се характеризира с неговата универсалност. Към днешна дата C-130J поддържа 17 различни конфигурации за мисиите, включващи транспорт (военни и търговски), пожарогасене, търсене и спасяване, специални операции, разузнаване на времето и въздушно зареждане.

Юбилейният самолет се отличава с още нещо, в допълнение към това, че е 400-ния C-130J: Това е 13-ят MC-130J, който преобразуван в оръдеен борд AC-130J Ghostrider. Той ще бъде предаден на 1-ро Специално оперативно крило в авиобаза Hurlburt Field, Флорида. AC-130J е силно модифициран C-130J, който осигурява близка въздушна поддръжка и въоръжено разузнаване.

image

Правителството на САЩ управлява най-големия флот от самолети C-130J Super Hercules в света. Предаването на този самолет представлява продължаването на прехода на правителството на САЩ към C-130J като обща платформа за нуждите на Air Mobility Command, AFSOC, Air Combat Command, Бреговата охрана на САЩ и Корпуса на морската пехота. Въздушната национална гвардия и Резервът на ВВС все още управляват смесен флот от C-130J и по-стари модели на самолета.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker