Boeing 737 MAX 9 с типов сертификат от FAA

Pan.bg 19 фев 2018 | 10:59 views (554) commentaries(0)
img ДСимитър СТАВРЕИВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"

На 16 февруари 2018 г. новият пътнически самолет Boeing 737 MAX 9 получи сертификат за типово одобрение (ATC) от Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA), официално удостоверяващ, че самолетът е готов за търговски полети.

На снимката: Новият 737 MAX 9 на Boeing получи сертификат FAA и вече се подготвя за първата доставка. снимка Пол Уодърман.
image

Това удостоверение бележи завършването на успешна програма за летателни изпитания, започнала през март 2017 г. с два изпитателни самолета. Сертификацията на FAA потвърждава, че обслужването, системите и цялостната работа на самолета отговарят на авиационите изисквания.

"Нашите екипи създадоха изключителни способности на MAX 9 и ги доказаха п оврем ен аизпитателните полети. Очакваме с нетърпение да вкараме този самолет на пазара за нашите клиенти" заяви Кийт Леверкун, вицепрезидент и генерален мениджър на програмата 737 MAX в Boeing Commercial Airplanes. "Горд съм с целия екип, че ни помага да постигнем още един важен етап от развитието н акомпанията".

Boeing е в последната фаза на подготовката на MAX 9 за първата доставка, за стартовия клиент Lion Air. 737 MAX 9 е проектиран за капацитет до 220 пътници и максимална далечина на полета от 3550 морски мили. С три допълнителни седалкови редици в сравнение с 737 MAX 8, този самолет осигурява на операторите допълнителен капацитет, като максимално увеличава рентабилността.

Серията 737 MAX е проектирана така, че да предлага на клиентите изключителна производителност, с по-ниски цени на място и разширена гама, която отваря нови дестинации на пазара на тяснофюзелажни самолети. 737 MAX се оборудва с най-новите двигатели CFM International LEAP-1B, усъвършенствани аеродинамични надставки н акрилата (уинглетс), Boeing Sky интериор, големи дисплеи и други функции, осигуряващи най-висока ефективност, надеждност и комфорт на пътниците. 737 MAX е най-бързо продаваният самолет в историята на "Боинг", натрупвайки повече от 4300 поръчки от 93 клиенти по целия свят.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker