СПЕЦИАЛИСТИ ОТ ВВУБ „ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ” ОБЕЗВРЕДИХА СНАРЯД ОТ МИНОХВЪРГАЧКА

Pan.bg 19 фев 2018 | 12:25 views (762) commentaries(1)
img Пресцентър ВВС

На 16.02.2018 год., военнослужещи от Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” обезвредиха снаряд от минохвъргачка, открит при разрушаване на стара къща в с. Тепава, област Ловеч.

image

По заповед на Командира на ВВС – генерал-майор Цанко Стойков и в изпълнение на „План на Военновъздушните сили за оказване на помощ на населението при бедствия”, специализираното формирование за разузнаване и унищожаване на невзривени бойни припаси бе веднага активирано. Под ръководството на капитан Деян Христов специалистите извършиха разузнаване и внимателно анализираха боеприпаса – силно корозирал снаряд от минохвъргачка с дължина 300 мм.

При стриктно спазване на мерките за безопасност снарядът бе транспортиран извън населеното място и бе унищожен чрез взривяване.

ВВУБ е пряко свързана с изпълнението на третата мисия на Въоръжените сили „Принос към националната сигурност в мирно време”. При изпълнението на задачата военнослужещите показаха висок професионализъм, бърза реакция и отлична координация при неутрализиране на рискови за населението ситуации.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  ОЗ 19 фев 2018, 18:38
   
  2
   
  0

  Едно време "снаряда",го наричахме, мина за минохвъргачка!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker