Citation XLS извърши първи полет с Garmin G5000 (ВИДЕО)

Pan.bg 13 мар 2018 | 13:44 views (656) commentaries(0)
img
От компанията Garmin съобщиха, че на 8 март 2018 г., е извършил първия полет самолет Citation XLS, снабден с комплекс от авионика G5000. Производителят на авионика ще започне кампания от тестове и полети за сертификат на комплекса G5000 на Citation XLS и Citation Excel през лятото на 2018 г. Допълнителният типов сертификат се очаква в началото на 2019 г.
Още на 26 февруари 2018 г. Garmin извърши един първи полет, продължил 116-минути от своя център за летателни изпитания в Олат, Канзас, САЩ.

Екипажът извърши само първоначални тестове на G5000 за оценка на новите системи за управление на полета, свързани с комплекса на авиониката. Изпитателната кампания за сертифициране, водена от пилота-изпитател на Garmin, Грант Уитънборн, ще започне през лятото на 2018 г.

G5000 разполага с 14-инчов дисплей с висока разделителна способност, който позволява едновременното изображение на множество дисплеи: навигационни карти, карти за подход, чеклисти, TAWS (Terrain Awareness and Warning System), полетен план, метеорологична информация и др. Два тактилни екрана са поставени в централната конзола, които позволяват управлението на различните системите на самолетите.М. ГЕНОВ
Източник: Aerobuzz.fr
Снимка: © Garmin
Видео: © YouTube/Garmin

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker