Тайван ще модернизара вариантите А и В на собствения си изтребител F-CK-1 до варианти C и D

Pan.bg 13 мар 2018 | 16:07 views (896) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"Тайванските ВВС съобщиха в петък (9 март), че внедряват нови подобрения в изтребителите им F-CK-1, включително добавянето на противорадарни ракети, за да могат да играят ролята на Wild Weasel за борба с противникови радари. Във видеоклип, разспространен на 9 март 2018 г., тайванските ВВС обявиха, че ще модернизират всичките си изтребители F-CK-1A/B на въоръжение в 3-то авиокрило до ниво F-CK-1C/D, което ще подобри управлението им, ще засили способности им за борба с въздухоплавателни средства и за ПВО, както и цялостната им оперативна ефективност. ВВС също така посочиха подобренията в работата на F-CK-1, които разработва националният Институт по наука и технологии "Чънг-Шан" (NCSIST), включително далекобойни ракети "въздух-повърхност", както и противорадарни ракети, част от укрепването на способностите му за мисии "въздух-земя".

Във видеоклипа ВВС обявиха и резултатите от своята изследователска програма за подобряване на местно произведените F-CK-1 до ниво C/D, включително подобрения в основната им авионика, радар, летателен софтуер и съвсем нова гама прецизни оръжия от NCSIST. ВВС на Тайван планират използването на тези подобрения като основа за изследване и разработване на следващото поколение съвременни бойни самолети.

На снимката: Тайванските изтребители F-CK-1 ще бъдат модернизирани с противорадарни ракети, за да могат да служат като противорадарни варианти, т.нар. Wild Weasel.
image

ВВС заявиха, че подобренията на F-CK-1 не само ще удължат продължителността на живота на бойния самолет, но и ще увеличат наличното оборудване и ще решат логистични проблеми, като същевременно ще подобрят авианиката, управлението на оръжията и системите за изстрелване на оръжия. Според ВВС тези подобрения ще подобрят способностите за мисии "въздух-въздух" и "въздух-земя". След като изтребителите F-CK-1 са оборудвани с новите проворадрани ракети, те ще могат да служат като Wild Weasel варианти, което е кодова дума в американските ВВС за изтребители, специализирани във вражески радари и ПВО системи.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker