Първи полет за B737-7 MAX

Pan.bg 19 мар 2018 | 12:39 views (1009) commentaries(0)
img
Вчера B737-7 MAX успешно изпълни първия си полет. С този първи полет стартира програмата за летателни изпитания, а сертификатите и доставките се очакват през 2019 г.
"Всичко, което видяхме по време на полета показва, че MAX-7 отговаря точно на всичките ни очаквания", каза Кийт Левъркюн, вицепрезидент и генерален мениджър на програмата 737 MAX в Boeing Commercial Airplanes.
Самолетът е третият и най-новият член на семейството 737 MAX на Boeing, с максимален капацитет на затоварване 172 пасажери. Далечината на полет на MAX-7 има да от 7130 km, най-дългата за самолетите във фамилията MAX. Със своите характеристики той е предназначен и за авиокомпании, обслужващи летища на голяма надморска височина и горещ климат.
MAX-7 оферира и характеристики, превъзхождащи конкурентите му, като транспортира 12 пътници повече и с далечина на полета с над 740 km по-голяма от тази на A319neo при 7% по-нисък разход на гориво.
Фамилията 737 MAX включва най-новите двигатели CFM International LEAP-1B, вертикални плоскости Advanced Technology на краищата на крилото, Boeing Sky интериор, големи екрани в пилотската кабина и други функции, осигуряващи най-голяма ефективност, надеждност и безопасност. комфорт на пасажерите в сектора на пазара на тяснофюзелажните авиолайнери (с една пътека).
Най-бързо продаваната фамилия 737 MAX в историята на Boeing, регистрирала над 4300 поръчки от 93 клиенти по целия свят.

М. ГЕНОВ
Източник: Avia News
Снимка: © Boeing


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker