Противокорабната ракета LRASM на Lockheed Martin вече с 6 успешни пуска

Pan.bg 20 мар 2018 | 10:12 views (539) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"

LRASM е прецизна противокорабна ракета, базирана на успешната съвместена ракета Joint Air-to-Surface Standoff Missile - Extended Range (JASSM-ER). По време на изпитанието, бомбардировач B-1B от 337-та изпитателна ескадрила от авиобаза Dyess, Тексас, стартира LRASM над полигона Point Mugu, Калифорния. Ракетата успешно порази морската цел и изпълни целите на теста.

На снимката: Lockheed Martin успешно изпробва производствена конфигурация на противокорабната ракета за дълги разстояния (Long Range Anti-Ship Missile - LRASM) от бомбардировач B-1B на американските ВВС.
image

"LRASM се доказа в 6 последователни полетни мисии" заяви Дейвид Хелсъл, програмен директор на LRASM в Lockheed Martin Missiles and Fire Control. "Надеждността и изключителната способност на LRASM ще предоставят несравнимо оръжие на нашитеизтребители в задачата им за контрол на моретата в оспорвани зони".

LRASM има за цел да открива и унищожава конкретни цели в рамките на групи от кораби, като използва усъвършенствани технологии, които намаляват зависимостта от платформи за разузнаване, наблюдение и събиране на информация, мрежови връзки и GPS навигация в среда със средства за РЕБ. LRASM ще играе съществена роля в осигуряването на военния достъп за опериране в открити океански води, благодарение на засилената способност за разделяне на целите и провеждане на тактически ангажименти с цели на голямо разстояние.

LRASM е ракета с прецизна навигация, базирана на успешната съвместена ракета Joint Air-to-Surface Standoff Missile - Extended Range (JASSM-ER). Тя е разработена, за да отговори на нуждите на изтребителите на ВВС и ВМС на САЩ в оспорвани зони. Въздушният вариант осигурява ранна оперативна способност за нападение на американските ВМС съгласно изискванията на Increment I, които трябва да бъдат интегрирани н аборда на бомбардировачите В-1В на ВВС на САЩ и на борда на изтребителите на ВМС на САЩ F/A-18E/F през 2019 г.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker