Системата за близка ПВО Thales Goalkeeper с пореден успех в изпитанията

Pan.bg 21 мар 2018 | 16:09 views (766) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"

Първата система за близка ПВО Goalkeeper на Кралските холандски ВМС, осъвренена с модификацията Upkeep, договорена през 2012 г., бе подложена на морски приемни изпитания (SAT) и премина всички тестове с отлични резултати. Изпитанията с въздушни цели включваха откриване, проследяване и елиминиране на цели тип Kinetiq Banshee, реактивни и витлови БЛА. За надводни цели същата процедура бе извършена с безпилотни съдове Kinetiq Sprite II.

Модификацията Upkeep отново ще донесе върхови способности на системата Goalkeeper и ще изведат системата до най-високия оперативен статус, в съответствие с амбицията на Кралските холандски ВМС за оптимална защита на екипажа и корабите при задгранични мисии. Модификацията Upkeep се състои от нови алгоритми и най-съвременните възможности за електрооптично проследяване, което прави системата Goalkeeper способна да се справя с всяка заплаха, включително съвременни, отклоняващи се и маневриращи въздушни заплахи, летящи по сложна траектория. Системата е разработена през 80-те години на миналия век; актуализацията ще позволи нейното превъзводство за много години напред.

image

Goalkeeper SAT бе монтирана за първи път на кораба HNLMS Johan de Witt. Други клиенти на Goalkeeper също изразиха интерес към тази модификация Upkeep. През годините отличното представяне на Goalkeeper е ясно демонстрирано в различни изпитания на живо. Общо 63 Goalkeepers системи са продадени на ВМС в Европа, Близкия Изток и Далечния Изток.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker