Министерство на външните работи на Холандия: Не виждаме вината на Украйна в катастрофата на полет MH17

Pan.bg 06 юни 2018 | 16:11 views (746) commentaries(1)
img
Външният министър на Холандия Стеф Блок е изпратил писмо до Камарата на представителите (долната камара на парламента на Кралство Холандия) по повод собственото ме изявление, направено по-рано, относно разследването на причините за катастрофата на полет MH17. По-рано Блок заяви, че Холандия не отхвърля отговорността на Украйна за катастрофата на малайзийския самолет.
Сега, в писмо до парламентаристите, г-н Блок заявява, че "никаква отговорност не носи Украйна за катастрофата на самолета на Malaysia Airlines и такава вероятност не се разглежда. Според дипломат №1 на Холандия вината на Украйна дори не е в това, че не е затворила своето въздушно пространство за полети на граждански самолети над зоната на бойните операции.
Холандският външен министър отбеляза, че Консултативният съвет по националната сигурност (!!!) достигна до това заключение на базата на информация и данни от "независими източници".
Министър Стеф Блок заяви, че „няма правно основание Украйна да бъде привлечена в какъвто и да е вид отговорност. В този случай не се изисква допълнително разследване.“

М. ГЕНОВ
government.nl/ministry-of-foreign-affairs
Снимка © globallookpress.com


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Незнайков 06 юни 2018, 18:13
   
  7
   
  3

  Да определено нямат вина. Вината е на ICAO, EASA и на който друг се сетите, че са сертифицирали Украинското РВД.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration
eXTReMe Tracker