Сингапур затваря небето си заради Ким и Тръмп

Pan.bg 06 юни 2018 | 18:44 views (516) commentaries(0)
img fakti.bg


В официалното съобщение на властите се посочва, че нарушителите "може да бъдат прехващани" от бойни самолети

Във въздушното пространство на Сингапур ще бъдат наложени ограничения във връзка със срещата на върха между САЩ и Северна Корея, планирана за следващата седмица, предаде Ройтерс.

Според съобщение, поместено на уебсайтовете на Международната организация за гражданска авиация (ИКАО) и Федералната администрация по въздухоплаване на САЩ, въздушното пространство над града държава ще бъде временно ограничавано в дните 11, 12 и 13 юни т.г.

"От съображения за националната сигурност" от всички самолети, пристигащи на летище "Сингапур Чанджи", ще се изисква да намаляват скоростта и да спазват ограничения при използването на пистите, се казва в съобщението.

В друго предупреждение на сайта на ИКАО се казва, че пилотите трябва да минават далеч от военновъздушната база "Пая Лебар", на която обикновено кацат президентите на САЩ, пристигащи на посещение. В бележката се посочва, че нарушителите "може да бъдат прехващани" от бойни самолети.

Като част от подготовката на срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун сингапурските власти са очертали няколко "специални зони" в града за дните от 10 до 14 юни. В тях влизат центърът, където са външното министерство, посолството на САЩ и няколко хотела. Специална зона е и остров Сентоса, където е предвидено да се състои срещата.


По време на височайшите посещения в тези зони ще бъде забранено използването и на безпилотни летателни апарати.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration
eXTReMe Tracker