Sina Publications : „Американските бомбардировачи B-52, наречени "летящи боклуци"

Pan.bg 13 юни 2018 | 12:52 views (996) commentaries(1)
img
Според китайски анализатори американската военна авиация „започва да се разпада.“
Китайското издание Sina нарече американските стратегически бомбардировачи B-52, летящи боклуци. Това се дължи главно на факта, че в момента американският самолет B-52 е най-старият, който се експлоатира в USAF, а САЩ са решили да удължат живота на тези самолети с още две десетилетия.

"Американският стратегически бомбардировач B-52 Stratofortress е приет на въоръжение през 1955 г., което го прави най-старият самолет в арсенала на САЩ. Към днешна дата тази "летяща крепост", както се нарича в американското Министерство на отбраната, може да бомбардира само онези райони на планетата, където системата за противовъздушна отбрана напълно липсва. Каква е ползата от самолет, който е на възраст над 60 години? Независимо от това, в САЩ те искат да модернизират този самолет, като увеличат бойния му товар и ще продължават да го експлоатират до 2040 г. Това не е стратегически бомбардировач, а летящ боклук! ", заявиха експертите за изданието Sina.

Всъщност, преди Министерството на отбраната (Пентагонът) на САЩ обяви намерението си да модернизира тези стратегически бомбардировачи да носи повече бомби, които според военни експерти, ще удължи цикъла на експлоатация на B-52 «Stratofortress» до 2040. В действителност, САЩ възнамеряват да експлоатират самолет докато достигне възраст от 85 години и трябва да се отбележи факта, че Пентагонът все още не разполага с най-подходящ наследник на тези бомбардировачи.

"Докато САЩ се опитват да критикуват китайските военни способности и модерна авиационна техника, американската военна авиация се насочва устремно към деградация, дори става смешна", добавиха китайските експерти.

М. ГЕНОВ
Източник: Sina Publications
Снимка: © USAF
Видео: © YouTube/US MILITARY NEWS




loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Присмял се ърбел 13 юни 2018, 16:21
   
  0
   
  0

  на щърбел
  основните китайски бомбардировачи са на базата на Ту16, който е също толкова стар. И на всичкото от горе е друг(по-нисък) клас бомбардировач. И в страната, от където произлиза може да с евиди само в музеите. Да кажат нещо за Б1, Б2. А Б52 е невероятно добра конструкция. Сега с новите мотори ще има още живот.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker