Warning: getimagesize(http://www.air-cosmos.com/upload/18/pics/2018/06/paper/5b1feafac4dbe.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

ОАК и COMAC одобриха конфигурацията на CR929

Pan.bg 13 юни 2018 | 15:41 views (467) commentaries(0)
img " Объединенная авиастроительная корпорация" (ПАО «ОАК») и Commercial Aircraft Corporation of China (COMAC) се споразумяха за общата конфигурация на широкофюзелажният самолет CR929 за полети по дълги отсечки. Постигнато е съгласие по основните геометрични характеристики на самолета: размах и формата на крилото, дължината на фюзелажа, размерите от носа до опашната част на фюзелажа, размер и форма на стабилизаторите, разположение на двигателите, колесник и врати. Общият вид на самолета, на базата на резултатите от етапа Gate 2, е съгласуван от съвместен руско-китайски инженерен екип JET-team, който се ръководи от главния конструктор от руската страна, Максим Литвинов и главния конструктор Чен Инчун от китайска страна.
"Координацията за общия вид на самолетa CR929 от страните е най-важната стъпка за по-нататъшното формиране на единната технически облик на фамилията самолети CR929. Тя осигурява преход към етапа на пълномащабна съвместна разработка на конструкцията и системите на самолета, включително в рамките на работата с потенциалните доставчици на оборудване и компоненти", заяви на церемонията по подписването от страните на схемата за общия вид на самолета CR929 главният конструктор от руска страна Максим Литвинов.
Чен Инчун, главният конструктор на CR929 от китайска страна поздрави екипа от инженери на Русия и Китай и подчерта значението на етапа по съгласуването на общия вид на самолета CR929 за по-нататъшната работа по програмата.
Програмата CR929 се намира в етапа Gate-3. Освен съгласуването на общ вид на самолета, той включва извършване на експериментални и изследователски работи в областта на аеродинамиката, избор на материали от строителството, анализ на технически и търговски оферти на потенциалните доставчици на важните системи и оборудване. Завършването на тези работи и преминаването през етапа Gate-3 се очаква до средата на 2019 г.

М. ГЕНОВ
Източник: UAC/COMAC/AIR&COSMOS
Снимка: © COMAC
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker