Николай Цонев: Проблемът с падналия вертолет не трябва да се политизира! Така ли?

Pan.bg 13 юни 2018 | 21:03 views (1981) commentaries(7)
img
frognews.bg


Гледам и слушам по националните телевизии цял ден, че проблемът с вертолета не трябва да се политизира. Явно проблемът е експертен и следват въпросите:

1. Експертно ли е решението капиталовите разходи на МО за 2010г. да бъдат 8 млн.лв,при 420 млн. за 2009г.?

2. Експертно ли е решението за Началник на отбраната да бъде назначен човека съсипал ВВС от 2009 до 2016г.,вместо да бъде отстранен и съден за бездействието и сега "експертно" обяснава смъртта на колегите си по бТВ ?( депутата от ГЕРБ - Константин Попов )

3. Експертно ли е решението да се платят 280 млн.лв. декември месец 2012г. от Аньо Ангелов за абсолютно ненужните "Кугар"-и и то 8 месеца преди датата посочена в договора?

4. Експертно ли е решението "Кугар"-ите да се използват за такси на министър-председателя и да се отнемат часове от бойната подготовка на летците?

5. Експертно ли е МО да заблуждава обществото, че двамата пилоти са изключително подготвени, обявявайки общия им брой летателни часове ( 500-600 ), а не мизерните 20-25 на година?

През последните девет години отбраната беше последна грижа на "експерта-международник" !

Николай Цонев, бивш министър на отбраната
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  real deal-111 13 юни 2018, 22:18
   
  7
   
  2

  Душицо,кой ги купи Кугърите? А? Че ако помня правилно първите взеха да идват 2007 г.? Аню е виновен за много неща ,но не и че е извършил плащане по договор. Второ много бързо забравяш факта,че ти си един от светата троица,която си блъскаше главата с вертолетната одисея-другите са Близнаков и Свинаров. По същия начин ръсеше глупости и искаше остваката на Попов заради предполагаемите нарушения на въздушното ни пространство. Тогава писах в един коментар: Чети хубаво и осмисляй! Все пак си адвокат. Ти също мрънкаше армията била професионална и че връщането на казармата било прекрасна идея. Между другото и ти съкращаваше като беше на власт,срамното беше че само за 1.5 год. успя да пратиш не малко колеги в Легиона....На следващо място: толкова ли оскотя,че реши да станеш едно от "лицата за промяна" на Слави в областта на отбраната? За часовете нальот: при теб бяха по инерция защото машините все още не даваха "последни викове за живот-Ремонтирайте ме!!!". Ти каза: "На кого са нужни Кугърите и Спартаните?" в едно интервю-мисля беше за БТВ. По-добре ли беше когато с колегите ми от 68-ма скачахме от чужди самолети срещу заплащане и се молехме да дойдат двустранните учения за да изпълним задължителната програма,а хората ни се подиграваха?! Попов НЕ Е БИЛ КОМАНДВАЩ ВВС ОТ 2009 -2016 г.-а от 2011 -2014г. и като заместник преди това не знам какво толкова е разсипал,след като е имал и старша инстанция? Много ревете нещо,май няма да има власт повече ,а?...

 2. #2
  Незнайков 13 юни 2018, 23:34
   
  7
   
  1

  Отговор на коментар: #1
  Добре си го изкоментирал, по принцип Цонев е прав в основната теза, ама има доста дупки в някои от въпросите му и което е по-гадно в случая, работата пак намирисва на политика.

 3. #3
  В безкористността 13 юни 2018, 23:58
   
  5
   
  1

  Преди да стане министър Цонев беше началник на една агенция ли беше,дирекция ли беше на която викахме по прякор агенция за кражби и продажби.Само това,че Златан Стоков му беше безгласен сол-ташак ми е достатъчно въобще да не му вярвам в безкористността.

 4. #4
  real deal-111 14 юни 2018, 00:20
   
  4
   
  1

  Отговор на коментар: #2

  Благодаря ти! Аз никога не съм твърдял че ГЕРБ или Попов са цветя за мирисане,ама не на принципа присмял се хърбел на щърбел...

 5. #5
  Относителният престъпник 14 юни 2018, 01:25
   
  5
   
  1

  Цонев да не ми се прави на "света вода ненапита". Всички помним лакомо разтворения му гъз да лапа докато беше ръководещ фактор във МО и дори като министър. Много хора все още са маносани покрай лекото увеличение на заплатите, което той направи ("цоневките"), но не знам защо не видяха голямото разграбване на военния бюджет - нямаше гориво, резервни части, консумативи за бойната техника и за нормално протичане на ежедневните занятия, но за сметка на това се "усвоиха" милиони лева за построяване на спортни зали в много поделения.

 6. #6
  Geocom 14 юни 2018, 12:25
   
  5
   
  1

  Всички които са били на власт след 1989 са били там с единствената мисъл как да разграбят и унищожат каквото могат не само в армията а и в здравеопазването, образованието, промишленоста и всички отрасли в България.

  Който и да дойде на власт пак ще е същото - всеки път когато се появи нова партия българина избира нея с надежда за промяна (така стана с царя и така стана с Бойко) но промяна няма.

  Не ви ли стана ясно че системата е объркана и докато няма промяна на системата ще продължи ограбването на българския народ - лицата ще се сменят но краденето няма да спре.

  Едни и същи хора които преди се бореха срещу "гнилия капитализъм" сега се борят срещу "руската заплаха" утре ще се борят срещу нещо друго но целта им е била винаги една и съща - собствено облагодетелстване.

  При сегашната система такива винаги се намърдват във властта защото не гласуваш за човек и ако остане същата ще затъва не само армията.

 7. #7
  ГРАДСКИЯТ 14 юни 2018, 15:43
   
  2
   
  2

  Отговор на коментар: #6

  АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ ,
  САМО другарят румИн ПЕДЕрадев "НЕ" Е ТАКЪВ -

  "Едни и същи хора които преди се бореха срещу "гнилия капитализъм" сега се борят срещу "руската заплаха" утре ще се борят срещу нещо друго но целта им е била винаги една и съща - собствено облагодетелстване. "

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker