Government Flying Service на Хонг Конг получи първите вертолети H175 в конфигурация за публични услуги

Pan.bg 18 юни 2018 | 14:18 views (482) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"

Маринян, 18 юни 2018 г. - Government Flying Service на Хонг Конг (GFS) получи три вертолета H175 в конфигурацията за обществените услуги, като стана първият оператор в света на този нов вариант, който разширява капацитета на H175 за мисията за търсене и спасяване (SAR), правоприлагането, противопожарната дейност, както и операциите по сухопътни и морски граници. През 2015 г. GFS стана стартиращият клиент на версията H175 за обществените услуги с поръчка за 7 хеликоптера. Останалите четири хеликоптера ще бъдат доставени преди края на 2018 г. С новите H175 GFS ще замени постепенно сегашния си флот от вертолети AS332 L2 и H155, които понастоящем осигуряват 24-часови услуги за спешна помощ от базата си на летище Chek Lap Kok.

"Благодарен съм на GFS за постоянната им подкрепа и се ангажирам да гарантирам, че H175 ще изпълни и най-взискателните операции" заяви Бруно Чор, главен изпълнителен директор на Airbus Helicopters. "За нас е голяма чест да имаме доверието на световноизвестен публичен авиооператор, оператор на мисии за SAR и дългогодишен клиент и да внедрим тази последна версия на H175. С 23 вертолета от типа, които понастоящем са в експлоатация в световен мащаб, H175 продължава да изпълнява обещанията си по отношение на производителността, гамата и комфорта на вертолетите за обслужване на операциите за нефт и газ, клиентите на частни и обществени услуги ".

image

Версията за обществени услуги на H175 има повече от 20 конфигурации на кабината, които лесно могат да бъдат преконфигурирани въз основа на изискванията на мисията. Голямата гъвкавост на машината се подкрепя от приблизително седемдесет различни вида допълнителни устройства, които включват електро-оптична система за наблюдение и проследяване и цифров картов дисплей, управлявани от конзолата на оператора, монтиран в кабината. Оборудването за мисии включва също и двойна лебедка, полицейски прожектор за търсене, инфрачервена камера, както и детектор за радиоактивност, който е специфично за GFS оборудване.

H175 се възползва от последните разработки на най-съвременната авионика Helionix на Airbus Helicopters, която засилва възможностите за търсене и спасяване с разширени режими SAR, позволяващи на вертолетите да следват автоматично движещите се плавателни съдове.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker