Забавяне или има проблем: Китайците са поискали отсрочка за концесията за летище Пловдив

Pan.bg 20 юни 2018 | 14:36 views (640) commentaries(0)
img www.plovdiv-press.bg

Консорциумът между китайската компания „Хайнан“ и „Пловдив Еърпорт Инвест“, който беше определен за концесионер на летище Пловдив, е поискал отсрочка, за да изпълни ангажиментите си преди подписването на договора. Това трябваше да се случи след 15 юни. „Инвеститорите са поискали отсрочка, защото им е необходимо време за приключат процедурите по приемане на решение от техните управителни органи.

Става дума за чисто административни процедури“, обясниха за ПловдивПрес от Министерството на транспорта. Искането им е удовлетворено, срокът е удължен с 1 месец, като решението за това е взето на неприсъствено заседание на Министерския съвет.

След избора им за концесионер китайците имаха 2 месеца да регистрират проектно дружество с минимум 1 млн. лв. капитал, да вземат лиценз за летищен оператор и да пристъпят към сключването на договора с транспортното министерство.

Справка на ПловдивПрес в DAXY показва, че дружество, чието наименование да съдържа думите „Хайнан“ или „Пловдив Еърпорт Инвест“, към момента няма.
========================================================================
Заб. Заглавието е на пан.бг


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker