Sina: „Иран е недоволен от руските изтребители МиГ-29“

Pan.bg 20 юни 2018 | 14:59 views (1493) commentaries(4)
img
„Иран нарече руските изтребители МиГ-29 скъпи и безполезни.“
„Съветските МиГ-29 са сред основните в авиационния парк за ПВО на Военновъздушните сили на Иран“ (IRIAF), според китайското издание Sina. От известно време обаче тези изтребители, от които в момента IRIAF експлоатират 36, вече не отговарят на критериите на военните и затова Иран възнамерява да замени своите МиГ-29 с китайски изтребители Chengdu J-10.

Според изданието Sina, Иран обмисля закупуването на 60 китайски изтребителя Chengdu J-10, които ще станат основните бойни самолети на въоръжение в IRIAF и значително ще повишат военния потенциал на Ислямската република.

"Иран е под силен политически, дипломатически и военен натиск от страна на САЩ, Израел и Саудитска Арабия, в резултат на което страната трябва да повиши своите военни способности. По-голямата част от бойната авиационна техника на Иран се смята за морално остаряла и някои самолети изобщо не могат да се използват за изпълнение на бойни мисии. Тъй като изтребителите МиГ-29 изострят недоволството на Иран, за което има добра причина, тази страна иска да закупи китайски изтребители от 4-о поколение Chengdu J-10 ", пише в статията на Sina.

Трябва да се отбележи, че изтребителят Chengdu J-10 е доказал себе си много добре по авиошоута и салони в Китай, но причините, поради които Иран е недоволен от руските самолети, все още не са напълно изяснени.


М. ГЕНОВ
Източник: Sina News
Снимка: © IRIAF


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Ghost_ 20 юни 2018, 15:22
   
  11
   
  5

  Да им изпратим нашия военен министър!
  Със своята експертност той ще провали закупуването на нови изтребители, но ще договори ремонта на МиГ-29 :)

 2. #2
  Сегашния военен министър 20 юни 2018, 17:48
   
  12
   
  3

  не. Ама предишния със сигурност! Каракачанов поне не обвинява за всичко самите военни, дори има разбиране от негова страна за проблемите. Спомнете си Ненчев, Анев какви бяха. А ремонта на МиГ29 бе необходим. Просто трябваше това да стане още при Ненчев, но той си затрая. Ремонта на МиГ29 не бива да заменя закупуването на новия самолет. трябва да се мисли едновременно за това.

 3. #3
  Ghost_ 20 юни 2018, 21:57
   
  1
   
  0

  Отговор на коментар: #2

  Казах го на шега, разбира се.

  Но ако им изпратим плеядата министри на отбраната, които имахме в последните години, Иранската армия ще остане само с ножове и тояги на въоръжение!

 4. #4
  Ghost_ 20 юни 2018, 22:09
   
  3
   
  1

  Отговор на коментар: #3

  КОРЕКТОРЧЕ, посветили са ти цяло изследване хората:
  Канадски проучвания от 2014г. с над 1200 човека, дават тест на личността за всички участващи, заедно с въпроси относно интернет поведението им.

  Установява се изключително висок резултат, свързан с "Тъмната Тетрада" - нарцисизъм, психопатия, макиавелизъм и садизъм, на хората с дразнещо интернет поведение.
  Връзката между садизма и тролването е толкова изразена, че учените от тези проучвания смятат онлайн троловете за прототипни ежедневни садисти...
  Пълният текст на изследването:
  https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0191886914000324

  ИЗВОД: ХОДИ ДА СЕ ЛЕКУВАШ !

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker