Първо кацане на РС-24 на писта без твърдо покритие (СНИМКИ, ВИДЕО)

Pan.bg 22 юни 2018 | 16:15 views (1970) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"


PC-24 направи първото си кацане на непавирана писта. Супер универсалният джет понастоящем преминава през програма от тестове след сертифициране, със специален акцент върху операциите на неподготвени писти. Pilatus планира да получи сертификат "Rough Field" през четвъртото тримесечие на 2018 г.

Летище Удбридж в североизточната част на Лондон предлага условия за изпитване. Pilatus прекара две седмици там, като тества способностите за кацане и излитане на PC-24 на неподготвената писта на летището за първи път. Тази способност ще даде достъп до 2 пъти повече писти в световен мащаб.

От самото начало PC-24 е проектиран за операции "извън пътя". "Неговото изключително представяне на къси неподготвени писти осигурява достъп до почти два пъти повече писти в сравнеие с другите бизнес джетове на пазара.

Оскар Дж. Швенк, президент на Пилатус, бе доволен: "Каква снимка - PC-24 каца в най-трудните условия, използвайки за първи път непокрита писта! Този вид мисия не би могъл да бъде изпълнена без солидния колесник на PC-24, "умните" задкрилки и специалния дизайн на крилото. PC-24 е проектиран за точно такъв вид работа - това е най-доброто от швейцарското инженерство".

До момента са доставени на клиенти 5 самзолета PC-24
Pilatus получи базов сертификат за PC-24 на 7 декември 2017 г. От тази дата 5 самолета са доставени на клиенти в Европа и САЩ. Общо 23 PC-24 са предвидени за доставка през 2018 г. Royal Flying Doctor Service на Австралия (RFDS) ще използва PC-24 за мисии Medevac в Австралия от 2019 г., което очевидно ще включва кацане и излитане от къси неподготвени писти. Засега книгата за поръчки на PC-24 е затворена. Pilatus планира да приема нови поръчки през 2019 г.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


Първо кацане на РС-24 на писта без твърдо покритие (СНИМКИ, ВИДЕО)

PREVIOUS PHOTO 1/3 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker