Последният пристан за Миг-21бис борд „045“ (продължение)

Pan.bg 28 юни 2018 | 18:06 views (9556) commentaries(1)
img Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов

След публикуване на краткия материал за МиГ-21бис „045“ (http://www.pan.bg/view_article-1-436155-posledniyat-pristan-za-mig-21bis-bord-045-snimki.html) в редакцията се получи съобщение от военния пилот о.р м-р Петър Златанов. Той сподели, че Евлогиево е дало на българските ВВС четирима пилота (подп. Митко Митев , м-р Петър Златанов, подп. Антон Цветанов и подп. Валентин Боянов), един авио (и космически) инженер - полк. Виктор Пътов и техник на самолет - с-на Ангел Господинов.

Организатор на инициативата за поставянето на „МиГ“-а като в паметник в село Евлогиево е о.р. подп. Антон Цветанов. Необходимите средства за транспорта и другите разходи са събрани измежду бившите авиационни кадри и от местни сподвижници...

О.р. м-р Петър Златанов бе така любезен да предостави и снимки от поставянето на изтребителя на постамента, които може да се видят по-долу.

P.S.Относно пребоядисването, тогава не е имало подходящите материали (бои), селото е малко и трудно се е намерил бояджия. Може би си струва да открием сметка и да съберем средства за закупуване на нови бои и за заплащане на бояджията...Други идеи?


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Последният пристан за Миг-21бис борд „045“ (продължение)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/18 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  един_ 01 юли 2018, 12:39
   
  5
   
  1

  Самолетът с оригиналния си камуфлаж изглежда много добре. Можеше да остане така поне няколко години (ценен е за историци, авиомоделисти и др.), а после да се пребоядисва, пък било и по не особено сполучлив начин..

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker