Съвместна летателна тренировка “Тракийска звезда 2018”

Pan.bg 18 юли 2018 | 08:45 views (424) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';АВТОР ВТК

Българските военновъздушните сили участват в съвместна летателна тренировка “Тракийска звезда 2018”, която се провежда от 16-ти до 27-ми юли. В рамките на две седмици българските ВВС, заедно със 104-то въздушно крило на Националната въздушна гвардия на Масачузетс – САЩ, ВВС на Великобритания и Гърция, ще изпълняват тренировъчни полети. Целта е да се усъвършенства подготовката на екипажите, за което са планирани широк спектър от тактически мисии и задачи.
От българска страна участват екипажи и самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, Су-25 от базата за предно разполагане в Безмер и Л-39 от Учебна авиационна група „Георги Бенковски” – Долна Митрополия, както и формирования от Зенитно-ракетни войски.
Съгласно сценария на тренировъчните бойни действия, българските ВВС ще усъвършенстват подготовката си в отбранителни и настъпателни въздушни операции. Ще се отработват и задачи с участие в смесени групи, които ще симулират нанасяне на удари по обекти, защитавани от групировка за Противовъздушна отбрана. По плана на тренировката, сложността на изпълняваните задачи нараства с хода на тренировъчните действия и ще обхване изпълнението на специфични за родовете авиация и ПВО задачи.
„Тракийска звезда 2018“ е ежегодна международна летателна тренировка, която предоставя на участниците възможности да генерират богат опит при реално взаимодействие в международна среда.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker