Фрог: Загиналите пилоти от Ми-17 били в конфликт, скарани се качили в кабината преди катастрофата

Pan.bg 20 юли 2018 | 15:23 views (3819) commentaries(8)
img
frognews.bg


Загиналите пилоти на Ми-17 са били в конфликт. Капитаните Пламен Пантилеев и Стоян Неделчев се качили скарани в кабината преди тежката катастрофа на летище Крумово на 11 юни т. г.

Това научи Фрог нюз от техни колеги. Минути преди да изпълнят последната си задача, летците влезли в поредно пререкание. Причината не била свързана с работата им, определят я по-скоро като битова. Не се изключва вероятността това да е допринесло за взимането на неадекватно решение в момента, когато машината тръгнала да зависва. Авиационни експерти са категорични, че взаимодействието в екипажа е ключово в подобни ситуации. Припомняме, че проведеното разследване по случая установи грешка в техниката на пилотиране. Колеги на загиналите предполагат, че нарушеното взаимодействие е резултат именно на този конфликт. Източниците ни загатват, че проблемът го има и на други летища. Настояват психолозите, които работят с летците, да му обърнат специално внимание, за да не стига до загуба на човешки живот.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 8

 1. #1
  Д-р Хаос 20 юли 2018, 17:07
   
  13
   
  1

  "Психолозите които работят с летците.... " ще ме спукате от смях...

 2. #2
  5kof 20 юли 2018, 18:12
   
  8
   
  1

  Имах възможност да работя, както във военната, така и в гражданска авиация. Не си спомням военните летци някой, някога да ни е занимавал с психология на взаимодействие в екипажа или подобни аспекти на летателната работа ( говоря до август 1994г). В гражданската авиация се кара основен курс CRM и след това опреснителни курсове. Мисля, че на 3 години. Но това не пречеше и там да има напрежение, конфликти в екипажите с последици от всякакъв характер. Що се касае до конкретния случай с тази катастрофа, мисля, че с тази фейк новина някои "високопоставени другари" искат да прехвърлят проблема от болната на здравата глава и очернят паметта на загиналите колеги. Няма да бъде лошо някой разбиращ от командването на ВВС ( ако има такъв) да излезе и с достойнство ,и чест да обясни кое как е, за да нямат възможност драскачи от Близ и други "авторитетни" агенции да пишат глупости.

 3. #3
  "ВИНОВЕН" ВВСар 20 юли 2018, 18:25
   
  12
   
  2

  Отговор на коментар: #2

  ТОВА Е ПОРЕДНАТА ГЛУПОСТ И ЖЪЛТИНА!

  ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ВЯРВАМ,ЧЕ МОМЧЕТАТА СИ ОТИДОХА ПОРАДИ НЯКАКВА СТРАННА ТЕХНИЧЕСКА ПРИЧИНА ИЛИ ВЪНШЕН ФАКТОР ,ДОРИ НЕЛЕПОСТ ,НО НЕ И ГРЕШКА В ТЕХНИКАТА НА ПИЛОТИРАНЕ!

  ЛЕКА ИМ ПРЪСТ!

 4. #4
  милиционера 20 юли 2018, 21:46
   
  0
   
  1

  Сега, щом другарите пишат, че са се псували, значи са чули магнетофонче някойе скрито у въртолета.
  Сега, пишете тука, койито знаете нящо, ние ще ви намерим. Всичко си остава между нас.
  То с пановците ако не сме колеги, с кого другий?

 5. #5
  volxov5 20 юли 2018, 22:16
   
  1
   
  0

  Когато тати е бил /шеф на летище/,Cина му психолог

  "Психолозите които работят с летците.... " ще ме спукате от смях..

  p,s

  Нормално с тати на ,,,,

  на длъжността заместник - командващ на СКС. С президентски указ №102, считано от 6 май 2018 година той е удостоен с висше офицерско звание „генерал-майор” и назначен на новата длъжност.

 6. #6
  Н. Лишев 21 юли 2018, 17:08
   
  1
   
  1

  Отказ на управлението в резултат на некачествена поддръжка и ремонт на авиационната техника , направен с резервни части закупени от нелицензиран производител с цел да се присвоят държавни средства, е най-вероятната причина за катастрофата на Ми-17 и гибелта на двамата пилоти, за тези, които нямаме нужда от психолози. За останалите има належаща нужда от психиатри.

 7. #7
  volxov55 22 юли 2018, 03:40
   
  0
   
  0

  А бе, volxov5, да не би да са те оставили без синове, че завиждаш на чуждите?

 8. #8
  Граф 22 юли 2018, 14:59
   
  0
   
  0

  Като имам предвид,че момчетата имаха по 500 часа за 20 год ,не изключвам грешка в техника на пилотиране.Лишев,ние завършихме Долна с над 300 часа.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker