Летци напускат Луфтвафе

Pan.bg 20 юли 2018 | 16:20 views (941) commentaries(1)
img Livejournal.com
Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов

По информация на немското информационно-политическо списание Focus, ВВС на ФРГ изпитват недостиг от изправни изтребители Eurofighter за изпълнение на бойнте операции. Тази ситуация е напълно очевидна и предсказуема, тъй като напоследък в Германия се водят непрекъснати спорове вътре в управляващата коалиция по повод намаляване разходите за отбрана в страната.

Информацията, която министърът на отбраната на Германия е предоставила в Бундестага по запитване на левицата, е впечатляваща.Така през второто тримесечие на 2018 г. от 132 многоцелеви изтребители от състава на Луфтвафе, само 44 са технически изправни. Все пак това е малко подобрение в сравнение със същия период през 2017 г., когато изправните самолети от този тип са били само 39.

Положението в немските ВВС се влошава и от факта, че пилоти на Eurofighter напускат бойната авиация. Както съобщава Bild am Sonntag, само през последните няколко седмици седем бойни пилота са напуснали Луфтавафе.

Ако се отчете, че обучението на един военен летец е около 5 милиона евро, то напускането на тези летци е сериозна загуба за държавата – и финансова и загуба на репутация.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  царевичак 21 юли 2018, 09:40
   
  0
   
  0

  "Информацията, която министърът на отбраната на Германия е предоставила", "обучението на един военен летец е около 5 милиона евро, то напускането на тези летци е сериозна загуба за държавата – и финансова и загуба на репутация." А България колко е загубила от напусналите БА военни?

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker