s.Посещения на военни аташета

Pan.bg 21 юли 2018 | 08:40 views (625) commentaries(0)
img
Източник:"Armymedia.bg'';АВТОР БА


Военни аташета от 10 държави, акредитирани в България, посетиха Военновъздушната учебна база „Георги Бенковски” в Долна Митрополия, съобщиха от ВВУБ. Визитата беше част от двудневната им обиколка, предвидена в плана за работа с Асоциацията на военните аташета през 2018 г.
Делегацията беше посрещната от командира на авиобазата полковник Петър Банков. След това се проведе брифинг, на който заместник-командирът по АТиВ – подполковник Любомир Манов запозна гостите с мисията, целите и задачите на ВВУБ „Георги Бенковски”. Капитан Тихомир Тодоров – заместник-командир по летателната подготовка на Учебна авиационна ескадрила, представи брифинг на тема „Летателното обучение във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски”. Гостите посетиха летателното поле и разгледаха кулата за ръководство на полети. Курсантите – летци от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски”, изпълниха полети със самолет Pilatus РС-9М. (БА)
***
Протоколна визита на 14 военни аташета от 10 дъpжави бе проведена и в Единния център за начална подготовка – Плевен, съобщиха от Сухопътните войски. По стар български обичай гостите бяха посрещнати с хляб и сол. Визитата започна с брифинг на командира на ЕЦНП полковник Николай Бешев, на който той запозна присъстващите с кратки исторически данни за региона и Центъра, със структурата и задачите на формированието, както и с подготовката и участието в операции по поддържане на международните мир и сигурност. На гостите бяха представени различни видове техника на въоръжение във формированието, след което бе направена демонстрация на способности – охрана на ВИП личност и занятие по строева подготовка с обучаеми в Първи модул – начална военна подготовка. Акредитираните аташета разгледаха музея на ЕЦНП. По-късно гостите посетиха и 55-и инженерен полк – Белене.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker