Platinum Lion 2018 - поглед отвътре Част 3 Епизод 2 Прочистване на сграда и MEDEVAC с AS532AL Cougar

Pan.bg 09 авг 2018 | 14:56 views (12667) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"Следващия епизод с участието на авиацията бе този с прочистване на сграда от терористи. В нея те държат заложници и тероризират околното население в населенот омясто. Паравоенните формирования използват сградата за команден пункт, а тя е дълбоко в зонат аза отговорносто н амногонационалиня батальон. Ето защо е взето решение за прочиставне на сградат от терористи и паравоенни формирования и спасяване на заложниците.

Механизирана рота C (Charlie) с командир кап. Румен Везев изпълни задачата. Молдовският взвод с командир Константин Периу осигури външния периметър с 2 машини МТЛБ блокираха населеното място и създадоха зона на сигурност. Отделение от взвода "Военна полиция" с командир кап. Данчев получи задача да изгради временен КПП на тглавния път към населения пункт с цел недопускане на влизане и излизане на лица и МПС от зоната на операцията.

След изолиране на населения пункт в него се въвеждат силите за захват на сградата. Те пристигнаха с 2 бронетранспортьора БТР-60ПБ-МД1, които поставиха димна завеса. Възползвайки се от нея румънският взвод с командир Еузебио Мануачи и български взвод спешени атакуваха по двойки сградата, блокираха с огън терористите и прочистиха сградата. Бе заловен жив един от терористите, който бе изведен и откаран с конвой на "Военна полиция" с микробус, охраняван от бронеавтомобил Sand Cat с куполна картечница.

При операцията бе ранен един от атакуващите военнослужещи. Бе извикана линейка, която пристигна ескортирана от 2 бронеавтомобила Sand Cat на "Военна полиция". Медицинското лице на ротата прецени, че е нужна авиомедицинска евакуация (MEDIVAC). Бе повикан вертолет AS532AL Cougar борден номер 706, който влетя в зоната на минимална височина, кацна максимално близко до местопроизшествието, член на екипажа указа посоката за придвижване на носилката с ранения, тя бе качена на борда и последва оттегляне на вертолета на минимална височина. Трябва да се отбележи, че за първи път от доста време охраната на транспортния вертолет, който осъществи евакуацията, бе от специализиран щурмови вертолет със солидно въоръжение - Ми-24В, а не от транспортна машина.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Platinum Lion 2018 - поглед отвътре Част 3 Епизод 2 Прочистване на сграда и MEDEVAC с AS532AL Cougar

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/27 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker