"Нощният ловец" получи нова защитна система, която да го пази от пустинни бури

Pan.bg 10 сеп 2018 | 08:53 views (1761) commentaries(0)
img Източник:''Svodka.start.bg''; https://bg.rbth.com/

Представеният на Международния военно-технически форум "Армия-2018" боен вертолет Ми-28НЭ "Ночной охотник" удиви гостите и военните специалисти със значително усилената си огнева мощ и подобрените характеристики на бойна издръжливост.
Посетителите на мероприятието обърнаха внимание на съвършено новите средства за защита на двигателите ВК-2500-01. До момента не е демонстрирано нищо подобно.
От пресслужбата на "Вертолеты России" съобщиха за "Российская газета", че на изложението са представени прахозащитни устройства (ПЗУ) от мултифункционален тип, предназначени за работа в пустинни условия. Ефективността им е с 20-23% по-висока от тази на базовия модел.
При това установяването на ПЗУ по никакъв начин не влияе на мощността на двигателя, но пък значително понижава ерозията на лопатките на компресора, което позволява до настъпването на планиран ремонт да се изразходи пълният ресурс на двигателя.
Разработката на това устройство е в рамките на общите мерки за повишаване на летателно-техническите характеристики и конкурентоспособността на руските ударни вертолети.
Благодарение на успешната експлоатация на Ми-28НЭ в редица чуждестранни държави вертолетът вече успя да се докаже като надеждно и същевременно високоефективно бойно средство. Проведените усъвършенствания позволяват още повече да се повишат възможностите на машините на недостижими за конкурентите висоти, отбелязва изданието.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker